Vanochtend maakte Menzis bekend dat ook zij de premies laten stijgen volgend jaar. Dat betekent dat nu de premies van alle vier de grote zorgverzekeraars (VGZ, CZ, Zilveren Kruis Achmea en Menzis) bekend zijn. Deze vier zorgverzekeraars bieden allemaal een restitutie-, natura-, en budgetpolis aan. Uit berekeningen van Independer blijkt dat er grote prijsverschillen zitten tussen gelijksoortige polissen ten opzichte van vorig jaar.*

Consument kan 95,40 euro per jaar besparen op restitutieverzekering

Als je kiest voor een restitutiepolis zonder een aanvullende verzekering, verschillen de goedkoopste en de duurste restitutiepolis 95,40 euro per persoon per jaar. De goedkoopste restitutiepolis is namelijk 106 euro per maand (bij CZ) en de duurste restitutiepolis is 113,95 euro per maand (bij VGZ). De voorwaarden van de restitutiepolissen zijn bij alle vier de verzekeraars hetzelfde. Je kunt namelijk bij elke zorgverlener terecht (vrije zorgkeuze) en de dekking van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Vorig jaar was het verschil tussen de duurste en goedkoopste restitutiepolis maar 36 euro.

Ook flink besparen op naturapolis en budgetpolis

Ook bij de naturapolis en budgetpolis zijn er grote premieverschillen in 2015. Het verschil tussen de duurste (VGZ) en goedkoopste (CZ) naturaverzekering is namelijk 7,45 euro per maand. Dit is 89,40 euro per persoon per jaar. Vorig jaar was dit verschil nog 53,40 euro per persoon per jaar. Bij de budgetpolis zijn de verschillen een stuk kleiner. Zilveren Kruis Achmea biedt de goedkoopste budgetpolis met 89,95 euro per maand en bij Menzis kost deze polis 90,75 euro. Dat is een bedrag van 9,60 euro per jaar.

Bekijk de tabellen met premieverschillen tussen de vier grote zorgverzekeraars.

Zorgverzekeringen vergelijken belangrijk

Als je zorgverzekeringen vergelijkt kun je dus veel premie per jaar besparen. Independer heeft daarnaast ook nog vaak mooie kortingen kunnen regelen, waardoor je nog meer kunt besparen per jaar. Premie is alleen niet het belangrijkste bij een zorgverzekering. Bij Independer vergelijken we op veel meer aspecten. Bijvoorbeeld of de zorgverzekeraar goede zorg biedt en welke ziekenhuizen en/of behandelingen zijn gecontracteerd.

Zorgexperts Independer staan voor je klaar

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste zorgverzekering? Onze zorgexperts zijn zes dagen per week bereikbaar op 035 626 55 44 of via info@independer.nl. Ook na het afsluiten van je zorgverzekering helpen wij je graag verder. Bijvoorbeeld voor vragen over vergoedingen of contracteringen.
Vergelijk zorgverzekeringen 2015

* Eerder werden in dit artikel VGZ en CZ genoemd bij de budgetpolissen. Dit bleek niet te kloppen en hebben we daarom aangepast.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Praat mee3 Reacties op “Bijna honderd euro premieverschil tussen dezelfde zorgverzekering van vier grote zorgverzekeraars”
  1. De meeste mensen sluiten pas een nieuwe verzekering af in de laatste weken van het jaar. En gaan dan pas bellen. We hebben er daarom voor gekozen om alleen het laatste weekend van december ook op zondag open te gaan. We hebben dan wel hele ruime openingstijden; van 10.00 tot 22.00 uur en we zitten met bijna al onze collega’s aan de telefoon om je te helpen (van directeur tot marketeer).

  2. gast schreef op 

    Waarom is Independer tijdens de zorgverzekeringshype november/december ‘s-zondags eigenlijk gesloten, terwijl dan de meeste consumenten door reclame en kranten gek gemaakt worden, thuis zijn, vergelijken enveel vragen hebben?

    1. ed zwaaf schreef op 

      de website is toch altijd open – overigens een vreemde benadering: ik vind de bereikbaarheid van independer juist uitstekend. heb je weleens een verzekeraar geprobeerd te bellen ’s avonds of op zaterdag?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4