Als jij de trotse eigenaar bent van een auto en het kenteken op jouw naam staat, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je kunt dus niet zomaar de auto van je broer, moeder of buurman verzekeren. Maar wonen jij en je partner samen dan kun je meestal wel de auto van je partner verzekeren. Want verzekeraars begrijpen dat samenwonende partners gebruikmaken van elkaars auto. Daarom is het vaak geen probleem als jij de auto van je partner verzekert. Of dat ook voor jullie de beste oplossing is, hangt af van jullie situatie.

Meeste schadevrije jaren

Als jij schadevrije jaren hebt opgebouwd en je partner niet, is het al snel voordeliger om de auto op jouw naam te verzekeren. Houd er dan wel rekening mee dat je partner geen schadevrije jaren opbouwt. Heb je zelf al een auto en dus een autoverzekering? Dan moet je beide auto’s bij dezelfde verzekeraar verzekeren om te kunnen profiteren van jouw schadevrije jaren. Je maakt dan gebruik van een tweede autoregeling. Soms kun je de auto ook op naam van je partner verzekeren. Het voordeel daarvan is dat je partner dan ook zelf schadevrije jaren opbouwt.

Partner kan zelf niet verzekeren

Kan je partner niet zelf een autoverzekering afsluiten? Bijvoorbeeld omdat verzekeraars hem of haar weigeren vanwege een rijontzegging of negatieve schadevrije jaren? Dan heeft het geen zin om de auto op jouw naam te verzekeren. Want je moet vragen beantwoorden over onder meer schades, rijontzeggingen en een strafblad. En al die vragen gelden niet alleen voor jou, maar voor alle regelmatige bestuurders. Dus ook voor jouw partner. Die vragen moet je eerlijk beantwoorden, anders kom je helemaal in de problemen.

Jouw verzekering, jouw schadevrije jaren

Schadevrije jaren en weigering zijn de meest voorkomende redenen waarom iemand de auto van zijn of haar partner wil verzekeren. Maar misschien heb jij wel een heel andere reden. Wil jij de auto van je partner verzekeren? Houd er dan rekening mee dat schade gevolgen heeft voor jouw schadevrije jaren. Want de schade wordt op jouw naam geregistreerd. En je partner bouwt geen schadevrije jaren op.

Onze experts helpen je graag

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een autoverzekering voor je partner? Of heb je vragen? Onze experts staan altijd voor je klaar om je te helpen. Zij weten als geen ander wat voor jullie beiden de beste oplossing is.

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Praat mee5 Reacties op “Autoverzekering voor je partner afsluiten”
  1. Sven schreef op 

    Beste Viola, is het wel mogelijk om als partners allebei verzekeringnemer te zijn van een eigen auto zodat beide schadevrije jaren opbouwen (partner 1 – 12 jaar / partner 2 – 0 jaar) en waarbij toch gebruik wordt gemaakt van de 12 vrije jaren van partner 1 via een 2e objectregeling?

    Alvast bedankt!

    1. Sabrina Bus (Independer.nl) schreef op 

      Beste Sven,
      Dat is een goede vraag. Het is zeker mogelijk om op deze manier twee auto’s te verzekeren. Het is alleen zo dat niet elke verzekeraar de tweede autoregeling hanteert en niet altijd de volledige korting geeft. We zouden dit voor u na kunnen kijken als u dat wilt? Het beste kun u dan telefonisch contact opnemen met ons via 035-6265544.

  2. Sven schreef op 

    Beste Viola, is het wel mogelijk om als partners allebei verzekeringnemer te zijn van een eigen auto zodat beide schadevrije jaren opbouwen (partner 1 – 12 jaar / partner 2 – 0 jaar) en waarbij toch gebruik wordt gemaakt van de 12 vrije jaren van partner 1 via een 2e objectregeling?

    Alvast bedankt!

  3. Beste Belinda,

    Dat is een goede vraag. Vrijwel geen enkele verzekeraar zal de aanvraag accepteren zoals u zelf omschrijft. Zij vinden het namelijk moeilijk om het risico te bepalen, omdat het onduidelijk is waar de auto altijd zal staan. Daarnaast willen verzekeraars vaak niet meewerken als u aangeeft wat de reden is dat de auto niet op uw naam staat. Toch proberen? Dan kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met verzekeraars zoals Univé, Centraal Beheer Achmea of de ANWB.

  4. belinda schreef op 

    Ik mag door schuldregeling geen auto op mijn eigen naam hebben. Is het mogelijk om de auto op naam van ouders of kind, beide gevallen niet wonend op hetzelfde adres en maar wel zelf als hoofdbestuurder te verzekeren?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en makkelijk geregel
10