Autoverzekering: alles over autoverzekeringen

Autoverzekering

Independer heeft ruim 11 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 300.000 consumenten hun auto via Independer verzekerd. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 120 autoverzekeringen. Zo vind je bij Independer gegarandeerd de beste en goedkoopste autoverzekering. Je autoverzekering vergelijken levert vaak ook nog veel geld op: vaak kunnen wij je nog een extra korting geven en doordat de premies voor autoverzekeringen de laatste jaren enorm gedaald zijn levert overstappen vaak een grote besparing op.

Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessante informatie rondom autoverzekeringen.

Geen voorrang gegeven: altijd aansprakelijk?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering

Verkeer van rechts heeft altijd voorrang (tenzij je op een voorrangsweg rijdt). Logisch dus dat je aansprakelijk bent voor schade als je geen voorrang verleent. Maar wat als de tegenpartij te hard reed? Of als hij een rood verkeerslicht negeerde? Soms kan dan de aansprakelijkheid, en dus de rekening, worden gedeeld.

Aantonen fout tegenpartij

Vind je dat de tegenpartij die van rechts kwam (gedeeltelijk) aansprakelijk is voor de schade? Dan is het belangrijk dat je kunt aantonen dat de tegenpartij een fout heeft gemaakt. En dat deze fout de oorzaak van de aanrijding was. Dit kan bijvoorbeeld door getuigen die het gezien hebben. Noteer hun gegevens daarom direct na de aanrijding. En vul dit ook in op het schadeformulier. Ook beelden van een dashcam kun je soms als bewijs gebruiken. Dit is een kleine camera die filmt wat er op de weg gebeurt. In verband met privacyregels wordt dit bewijs niet altijd geaccepteerd. Maar geef wel altijd aan bij je verzekeraar dat je een dashcam hebt. Dit kan van belang zijn.

Gedeelde schuld

Komt de tegenpartij van rechts? Maar maakt deze een grote verkeersfout waardoor jullie tegen elkaar aan botsen? Zelfs dan blijf je minstens voor een deel aansprakelijk. Hoe onterecht dit soms ook lijkt. Als je de fout van de tegenpartij kunt aantonen, kan de aansprakelijkheid soms wel verdeeld worden. De verzekeraar van jou en die van de tegenpartij bepalen samen wie voor welk deel heeft bijgedragen aan de aanrijding. De uitkomst kan dan bijvoorbeeld zijn dat ieder voor de helft aansprakelijk is. Of jijzelf voor 70% en de tegenpartij voor 30%. Kun je niet bewijzen dat de tegenpartij iets fout heeft gedaan? Dan blijf je zelf helaas volledig aansprakelijk.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Als de tegenpartij medeaansprakelijk is voor de aanrijding, moet deze aansprakelijk gesteld worden. Dit doet je verzekeraar als je WA + volledig casco verzekerd bent. Maar heb je alleen een WA of WA + beperkt cascoverzekering? Dan moet je de tegenpartij zelf aansprakelijk stellen. Dit kun je ook laten doen door je rechtsbijstandsverzekeraar. Goed om te weten dat je dan wel een rechtsbijstandsverzekering nodig hebt met verkeersdekking.

Meer artikelen over autoverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar autoverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over autoverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over autoverzekeringen.

  
Oude auto’s populair in Noordoost-Nederland28-09-2016
Extremer weer: tijd voor een betere autoverzekering?26-09-2016
Check je autoverzekering bij carwrapping20-09-2016
Sleutels in auto laten liggen: wat nu?16-09-2016
Alle WA-verzekeringen dekken hetzelfde, of toch niet?12-09-2016

Archief autoverzekering

Ervaringen met afsluiten autoverzekering via Independer.

Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een autoverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.nl. Ben je op zoek naar ervaringen met een bepaalde autoverzekering? Vele consumenten hebben ook hun ervaring met hun autoverzekering achtergelaten op Independer.

  
zeer duidelijk (rating: 5/5)28 September 2016
Glasherder (rating: 4/5)28 September 2016
erg goede service, heel vriendelijk geholpen! (rating: 5/5)28 September 2016
Top! (rating: 5/5)28 September 2016
all is ok, but as netherlands get more and more international - a reply form in english should be available! (rating: 4/5)28 September 2016

Alle ervaringen met afsluiten autoverzekering via Independer.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.584
574