Wil je je autoverzekering opzeggen? Vroeger was dat een hoop gedoe, maar tegenwoordig gaat dat steeds makkelijker. Bij steeds meer verzekeraars kun je namelijk dagelijks opzeggen. Via Independer is het opzeggen van je autoverzekering zo gedaan, daar hebben wij namelijk onze speciale opzegtool voor. Gebruik ook onderstaande punten om het opzeggen van je autoverzekering goed te laten verlopen.

  • Wanneer kan je opzeggen?
  • Is er een opzegtermijn?
  • Opzeggen of opschorten?
  • Gebruik opzegservice Independer

1. Controleer wanneer je kan opzeggen

Je kunt je autoverzekering niet altijd meteen opzeggen. Doorgaans kan dat op de volgende momenten:

  • De auto staat niet meer op jouw naam, bijvoorbeeld omdat je hem hebt verkocht.
  • Het contract bij de verzekeraar is afgelopen. Bij veel verzekeraars kun je dagelijks opzeggen, maar soms zit daar wel een opzegtermijn aan vast van een maand. Controleer dit even in de polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.
  • Bij een algemene premieverhoging voor alle verzekerden.
  • De verzekeraar verandert de voorwaarden in negatieve zin, bijvoorbeeld door het verhogen van het eigen risico of het verslechteren van de dekking.
  • Binnen 14 dagen na het afsluiten van je autoverzekering. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd, dus als je denkt dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt, kun je binnen die termijn de verzekering opzeggen.

2. Controleer de opzegtermijn

Als je wilt opzeggen, is het belangrijk om te controleren of dat bij jouw verzekeraar wel zomaar kan. Sommige verzekeraars hanteren een opzegtermijn van een maand. Bij andere verzekeraars kun je pas dagelijks opzeggen na één verzekeringsjaar. Bekijk ons overzicht opzegtermijnen om te kijken hoe het bij jouw verzekeraar zit.

3. Opzeggen of opschorten?

In plaats van je autoverzekering opzeggen, kun je hem ook opschorten. Dan betaal je geen premie meer en kan je de verzekering weer door laten lopen, met hetzelfde aantal schadevrije jaren, vanaf het moment dat je dat wil. De verzekering wordt dan even ‘gepauzeerd’. Bijvoorbeeld als je je auto hebt verkocht en na een tijdje weer een nieuwe koopt.

 4. Gebruik de opzegservice van Independer

Sluit je een nieuwe autoverzekering af via Independer? Dan kun je gebruikmaken van onze opzegservice. Je vult een aantal gegevens in van je vorige verzekering en vervolgens regelen wij de opzegging.

Loopt je autoverzekering niet via Independer? Dan kun je gebruikmaken van onze opzegbrief. Als je je gegevens invult wordt de brief opgesteld. Vervolgens kun je die naar je verzekeraar opsturen.

Vergelijk en sluit je autoverzekering af bij Independer

Het afsluiten van je autoverzekering is bij Independer zo geregeld. Na het invullen van je wensen verschijnt er een top3 van autoverzekeringen in beeld. Die kun je bijna altijd direct bij Independer afsluiten.

Maak direct een vergelijking