Alles over de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling

| Door: (nog geen reacties)

Alles over de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegelingAutoverzekering

Heb je een andere auto gekocht? Vergelijk je autoverzekeringen met elkaar om de verzekering te vinden die het beste bij je past? Kijk dan ook altijd naar de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling. Met een goede regeling kun je namelijk veel geld besparen als je auto gestolen wordt of als hij total loss is.

Nieuwe auto: wat is een nieuwwaarderegeling?

Wordt je nieuwe auto gestolen of rijd je hem total loss? Met de nieuwwaarderegeling krijg je dan een bedrag vergoed dat hoog genoeg is om dezelfde auto nieuw te kopen. Meer dan de helft van de verzekeraars heeft een nieuwwaarderegeling van één jaar. Dat betekent dat je een vergoeding krijgt als je binnen een jaar je auto total loss rijdt of als hij gestolen wordt.

Hoelang geldt de nieuwwaarderegeling?

Wil je dat je nieuwwaarderegeling na één jaar nog steeds geldig is? Er zijn autoverzekeringen die standaard een nieuwwaarderegeling van twee jaar hebben. Of waarbij je in ruil voor een hogere premie zelf kunt kiezen voor een nieuwwaarderegeling tot bijvoorbeeld 3 jaar.

Let op welk bedrag je vergoed krijgt

Let goed op hoeveel je vergoed krijgt van je verzekeraar als je auto total loss is of gestolen wordt. Er zijn verzekeringen waarbij je een maximaal bedrag uitgekeerd krijgt, hoe duur je auto ook was. In de polisvoorwaarden kun je zien of je verzekeraar een maximaal bedrag vergoedt en hoeveel dit is.

En hoe zit het met jonge auto’s en showroommodellen?

Bij veel verzekeringen geldt de nieuwwaarderegeling alleen als je de eerste eigenaar van de auto bent. Heb je een occasion gekocht die nog geen jaar oud is? Kijk dan in het overzicht nieuwwaarderegeling occasions of de nieuwwaarderegeling van kracht is. Koop je een showroommodel? Bekijk dan het overzicht nieuwwaarderegeling showroommodellen.

Tweedehands auto: wat is een aanschafwaarderegeling?

Koop je een tweedehands auto? Dan is het slim om te kijken welke autoverzekering een aanschafwaarderegeling heeft. Je krijgt dan het bedrag vergoed dat je voor de auto hebt betaald als je auto total loss is of als je auto wordt gestolen.

Let op waar je je auto koopt

Bij sommige verzekeraars geldt de aanschafwaarderegeling alleen als je je auto bij een BOVAG garage of merkdealer hebt gekocht en de aankoopbon hebt bewaard. In de polisvoorwaarden van je autoverzekering kun je zien welke eisen jouw verzekeraar stelt.

Hoelang geldt de aanschafwaarderegeling?

Veel autoverzekeringen hebben standaard een aanschafwaarderegeling van één jaar. Wil je na dit jaar nog steeds gebruik maken van de regeling? Verzeker je auto dan bij een verzekeraar waar je in ruil voor een hogere premie de regeling kunt verlengen tot bijvoorbeeld twee jaar. Of jouw verzekeraar deze optie aanbiedt, lees je terug in de voorwaarden.

Auto gestolen of total loss? Let op hoeveel je vergoed krijgt

Bekijk van tevoren hoeveel je vergoed krijgt van je verzekeraar als je auto gestolen wordt of als je hem total loss rijdt. Er zijn verzekeringen waarbij je een maximaal bedrag uitgekeerd krijgt, ook als je auto meer heeft gekost. In de polisvoorwaarden zie je of je verzekeraar een maximaal bedrag vergoedt en welk bedrag dit is.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603