Autoverzekering: ben ik nog verzekerd als mijn APK verlopen is?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering: ben ik nog verzekerd als mijn APK verlopen is?Autoverzekering

Is je auto een paar jaar oud? Dan ben je wettelijk verplicht deze regelmatig te laten keuren. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete voor het rijden met een ongekeurde auto. En het kan gevolgen voor je autoverzekering hebben als je een aanrijding veroorzaakt.

Verkeersveiligheid

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring voor auto’s die ouder zijn dan 3 jaar (LPG of diesel) of 4 jaar (benzine e/o elektromotor). Je auto wordt dan door een erkend garagebedrijf gekeurd op punten die belangrijk zijn voor de verkeersveiligheid. De bedoeling van de APK is om te voorkomen dat er auto’s rondrijden die niet meer veilig zijn. Na de eerste keuring moet je auto elke twee jaar opnieuw worden gekeurd. Als de auto acht jaar oud is, moet dat zelfs elk jaar.

Gevolgen verlopen APK

Laat je je auto niet op tijd keuren en is je APK verlopen dan kan de dekking van je autoverzekering bij schade vervallen. Veroorzaak jij een aanrijding bijvoorbeeld doordat je met spekgladde banden, blokkerende remmen of slechte verlichting reed dan kan de verzekeraar besluiten dat je op dat moment niet verzekerd was. Je auto was namelijk met deze mankementen niet door de keuring gekomen. Een APK had de aanrijding dus kunnen voorkomen.

Check jouw auto

Op de website van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) kan je voor jouw auto controleren of die een geldige APK keuring heeft en wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 3
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

17.669
7.394
829