Auto gekocht? Sluit direct een autoverzekering af

| Door: (nog geen reacties)

Auto gekocht? Sluit direct een autoverzekering afAutoverzekering

Het is een veel voorkomend misverstand: autoverkopers die hun autoverzekering nog even aanhouden, zodat de koper daarmee verzekerd naar huis kan rijden. Dit mag niet, want de nieuwe eigenaar draait op voor eventuele schade. Bovendien maak je als nieuwe eigenaar kans op een boete als je wordt aangehouden.

Auto op jouw naam? Zelf verzekeren verplicht!

Als je een auto koopt, wordt het kenteken overgeschreven op jouw naam. Vanaf dat moment ben jij officieel de nieuwe eigenaar van de auto. En dan ben je ook meteen wettelijk verplicht om op jouw naam een autoverzekering af te sluiten voor deze auto.

Risico van onverzekerd rijden

Als het kenteken op jouw naam staat en je gaat rijden zonder autoverzekering, loop je een flink risico. Dat de vorige eigenaar van de auto zijn autoverzekering nog heeft lopen, maakt daarbij niets uit. Als jij een ongeluk veroorzaakt, ben jij aansprakelijk voor alle schade. En als iemand gewond raakt door jouw schuld kan dat om hele grote bedragen gaan. Ook riskeer je een boete van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Deze dienst controleert of eigenaren van auto’s wel een verzekering hebben geregeld. De boete die je kunt krijgen voor onverzekerd rijden, is € 380,-.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 3
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603