Veel automobilisten oververzekerd: dit kun je doen

| Door: (nog geen reacties)

Veel automobilisten oververzekerd: dit kun je doenAutoverzekering

Je koopt een (nieuwe) auto, sluit er een autoverzekering voor af en je kijkt er nooit meer naar om. Herken je dat? Goed om te weten dat je niet de enige bent, die al jaren dezelfde autoverzekering heeft. Mogen we je een tip geven? Kom in actie en check je verzekering. Want de kans is groot dat je auto oververzekerd is en je te veel premie betaalt. Gelukkig is het nooit te laat om te kijken of je kunt besparen. Zo doe je dat.

1. Vergelijk regelmatig autoverzekeringen

Je huidige autoverzekeraar had, op het moment dat je de verzekering afsloot, misschien het beste aanbod. Maar dat hoeft nu niet meer zo te zijn. Maak daarom regelmatig een vergelijking van autoverzekeringen. Je ziet dan snel of een andere verzekeraar een betere dekking en/of een lagere premie voor je auto biedt.

2. Kies de juiste dekking

Een splinternieuwe auto wil je natuurlijk goed verzekeren (WA + volledig casco), maar voor een auto ouder dan vijf of tien jaar is een lagere dekking (WA + beperkt casco of alleen WA) vaak voldoende. Je betaalt anders iedere maand veel premie, terwijl de dagwaarde van je auto steeds lager wordt.

3. Voorkom dubbele verzekering

Heb je al een losse rechtsbijstandverzekering? Dan hoef je die niet als aanvullende verzekering bij je autoverzekering te nemen. En ook een pechhulpverzekering is niet nodig als je dit bijvoorbeeld al via je dealer hebt geregeld.

4. Betaal kleine schades zelf

Kleinere schades tot 1.000 euro kun je vaak beter zelf betalen, want dat is goedkoper. Het claimen van schade kost je vijf schadevrije jaren, en je premie stijgt (fors). Neem contact op met je verzekeraar om te bespreken wat het voordeligst is. Dit kan tot een jaar na de schademelding.

5. Neem een hoger eigen risico

Bij de meeste autoverzekeraars heb je een eigen risico van 130 – 150 euro per schade. Als je dit verhoogt, krijg je korting op de premie. Bij Independer kun je het eigen risico verhogen tot 750 euro. Wel is het belangrijk om wat spaargeld achter de hand te hebben. Want dat hogere eigen risico moet je bij schade wel in één keer kunnen betalen.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603