Autoschade? Blijf er niet mee rondrijden

| Door: (nog geen reacties)

Autoschade? Blijf er niet mee rondrijdenAutoverzekering

Wat zou jij doen als je auto na een botsing flinke schade heeft? Zou je er zelf mee naar de garage rijden, of rij je er geen meter meer mee? Je kunt het beste voor het laatste kiezen. Als je met schade verder rijd kan er meer schade ontstaan. En die schade is niet verzekerd, omdat je die makkelijk had kunnen voorkomen. Bij Independer leggen we je graag uit wat je in zo’n situatie kunt doen.

Berging verzekerd

Als je auto schade heeft kun je je auto het best door een bergingsbedrijf naar de garage laten brengen. Ook als je auto alleen WA of WA + beperkt casco verzekerd is, worden deze kosten gewoon vergoed. Bel wel altijd eerst naar de alarmcentrale van je verzekeraar. Het nummer staat op je groene kaart. Ben je WA + volledig casco verzekerd? Vraag dan gelijk bij welke garage je terecht kunt. Niet bij iedere verzekeraar mag je namelijk zelf je garage kiezen voor reparatie van je auto.

Uitspraak Kifid

Dat je hierdoor veel geld kunt besparen blijkt uit een uitspraak die het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) laatst deed. Een automobilist is na een aanrijding zelf naar een garage gereden met olielekkage. Hier bleek dat er een gat zat in de carterpan, waarin alle olie van de auto zit. Toen een maand later het olielampje ging branden is hij weer teruggegaan naar de garage. Doordat de automobilist te lang met deze schade heeft doorgereden, is ook de krukas vervormd. Zijn verzekeraar hoefde alleen de schade te vergoeden die door de aanrijding is veroorzaakt. De krukas die pas later schade opliep moest hij zelf betalen.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603