Er zijn verschillende mogelijkheden om je autoverzekering te betalen. Je kunt meestal kiezen uit verschillende betaaltermijnen: per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar. Betaal je per maand? Dan kan dit alleen per automatische incasso. Betaal je voor een kwartaal, halfjaar of jaar? Dan kun je meestal ook kiezen voor betaling per betaalverzoek of acceptgiro.

Hoe kun je je rekeningnummer wijzigen?

Wil je een nieuw rekeningnummer doorgeven? Stuur dan een mailtje met de wijziging naar je autoverzekeraar of je tussenpersoon. Is Independer je contactpersoon? Geef je wijziging door via Mijn Independer.

Wanneer moet je betalen?

Bij automatische incasso wordt de premie vaak meteen geïncasseerd na het afsluiten van je verzekering. Het verschilt per verzekeraar wanneer de premie wordt afgeschreven. Vaak is het mogelijk om de incassodatum te wijzigen.
Bij een betaalverzoek of acceptgiro krijg je altijd een termijn waarbinnen je de premie moet betalen. Je kunt zelf de datum bepalen, zolang je maar binnen de gestelde termijn betaalt. Lukt het niet om op tijd te betalen? Dan krijg je vanaf de factuurdatum 30 dagen uitstel. Dat betekent dat de premie uiterlijk binnen 30 dagen door de verzekeraar moet zijn ontvangen. Houd er rekening mee dat jouw geld na het overmaken niet meteen op de rekening van de verzekeraar staat. Er zit minimaal een dag verwerkingstijd tussen, voordat jouw betaling binnen is. Wacht dus niet tot de laatste dag met betalen.

Ben je te laat met het betalen van je premie? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Lees meer over het te laat betalen van je premie.

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Praat mee2 Reacties op “Premie autoverzekering betalen: hoe werkt dat?”
  1. Beste Faban,
    Normaal gesproken betaal je een autoverzekering vooraf, maar het kan zijn dat je afspraken hebt gemaakt met je verzekeraar over een incassodatum die jou beter uitkomt. In dit geval is het ook mogelijk om de premie in de loop van de maand te betalen. Wil je precies weten hoe het bij jou verzekeraar in zijn werk gaat, neem dan even contact op met die verzekeraar.

  2. faban schreef op 

    Vraag over autoverzekering, betaal je de maand premie voor of achteraf (rabobankaotoverzekering)
    voorbeeld; ik heb 1 september betaald geldt dat dan voor de hele maand september

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
alles overzichtelijken eenvoudig
8