Autoverzekering: hoe verzeker ik passagiers?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering: hoe verzeker ik passagiers?Autoverzekering

Als je een autoverzekering afsluit, kan je ook een aanvullende verzekering afsluiten voor de inzittenden (de passagiers en de bestuurder) van je auto. Je kunt kiezen uit twee verschillende aanvullende verzekeringen: een ongevallenverzekering en een schadeverzekering voor inzittenden. Met beide verzekeringen zijn zowel de passagiers als de bestuurder verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval met de auto. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee verzekeringen?

Schadebedrag

Het schadebedrag is niet bij beide verzekeringen gelijk. Stel je krijgt een ongeluk, dan keert een ongevallenverzekering altijd een vast bedrag uit. Een schadeverzekering daarentegen kijkt naar de werkelijk geleden schade en keert dat bedrag uit. Aan dat bedrag zit wel een maximum. De verzekeraar bekijkt bij een schadeverzekering dus welke schade de passagier en of bestuurder heeft geleden. Denk hierbij aan medische kosten, misgelopen inkomsten of schade aan kleding.

Schuld speelt geen rol

Voor beide verzekeringen maakt het niet uit wie er schuldig is aan het ongeval. Daardoor hoef je niet op je geld te wachten, maar keert de verzekeraar meteen het geld uit.

WA verzekering verzekert ook inzittenden

Veel mensen weten niet dat passagiers ook verzekerd zijn met de WA dekking van een autoverzekering. Bij een WA verzekering duurt het vaak wel langer voordat de passagiers schade vergoed krijgen. Met een WA verzekering wordt er namelijk eerst bepaald wie er schuld heeft aan het ongeval. Pas dan zal de WA verzekering van de schuldige de schade vergoeden aan de passagiers. Een ander belangrijk verschil is dat je met een WA verzekering alleen de passagiers en niet de bestuurder verzekert.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603