Autoverzekering: rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen

| Door: (2 reacties)

Autoverzekering

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan moet je nogal wat keuzes maken. Wat voor dekking wil je, en welke aanvullende verzekeringen? Genoeg keuzes waar je even goed over na moet denken. Dubbel verzekeren is immers zonde en onderverzekeren net zo goed.
In dit zevende deel van de serie ‘Dekkingen’ leggen we je meer uit over de rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen. Iedere week volgt een nieuw deel in deze serie. Volgende week in deze serie een andere aanvullende verzekering: verkeersrechtsbijstandverzekering.

De rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen bij je autoverzekering

Als iemand anders schade veroorzaakt aan jouw auto, kun je die natuurlijk verhalen. Maar dat is niet altijd zo eenvoudig als het soms misschien wel lijkt. Je krijgt immers te maken met de verzekeraar van degene die de schade heeft veroorzaakt. Daar kun je wel wat hulp van de experts bij gebruiken. En dat valt onder een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering helpt je bij het verhalen van allerlei soorten schade die je kunt hebben als je een auto hebt. Bijvoorbeeld schade door een aanrijding. Maar ook hulp in een conflict met een dealer over de aankoop van jouw auto, of over een reparatie.

Wanneer kies je voor een rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen?

Heb je zelf al een rechtsbijstandverzekering die ook dekking biedt voor in het verkeer? Neem deze aanvulling dan vooral niet. Dat zou dubbelop zijn. Ook als je jouw auto WA + volledig casco (all-risk) verzekert, kun je overwegen deze aanvulling te laten schieten. Bij deze dekking ben jij zelf al verzekerd voor schade aan je auto. Jouw verzekeraar moet dus de schade aan jou betalen. Die zal vervolgens altijd proberen dat geld weer terug te krijgen van de tegenpartij. Dan heb je dus niet echt een extra dekking nodig om de schade aan je auto te verhalen. De aanvulling kan natuurlijk nog wel handig zijn voor andere situaties die zijn verzekerd.

Bekijk de eerdere delen uit deze serie:
WA
WA + beperkt casco
WA + volledig casco
Ongevallen inzittenden verzekering
Schadeverzekering voor inzittenden
Verhaalsrechtsbijstandverzekering

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. De rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen bij je autoverzekering.

  Waar kan ik bij independer deze verzekering kiezen of uit laten rekenen?

  Niet bij autoverzekeringen of reisverzekeringen.

  Lambiek 25 februari 2013 om 18:13
  • Beste Lambiek,

   Als uw op onze website een vergelijking heeft gemaakt voor uw auto, ziet u alleen de premie voor de WA-dekking, WA+ beperkt casco dekking of WA+ volledig casco dekking. Op basis van dit overzicht kiest u een verzekering en kunt u op de knop “Verder” klikken. Vervolgens kunt u kiezen of u rechtsbijstand of een schadeverzekering voor inzittenden mee wilt verzekeren. Als u nog vragen over heeft of hulp wilt bij het maken van een offerte, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op het nummer 035-626 55 44. Wij helpen u graag verder.

   Astrid Leek (Independer.nl) 26 februari 2013 om 15:58
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603