Autoverzekering: kan ik twee auto’s op één naam verzekeren?

| Door: (4 reacties)

Autoverzekering: kan ik twee auto’s op één naam verzekeren?Autoverzekering

Als je twee auto’s op je naam hebt staan moeten beide auto’s uiteraard verzekerd worden. In principe kan alleen de kentekenhouder een auto verzekeren. Dit kun je bij een willekeurige andere verzekeraar doen. Het kan ook voordelen hebben om dit bij dezelfde verzekeraar als de eerste auto te doen.  Je kunt dan gebruikmaken van de tweede (gezins)autoregeling. Je krijgt in veel gevallen namelijk voor de tweede auto dezelfde korting op de premie voor je autoverzekering als voor de eerste auto. Dat noemen we ook wel de no-claimkorting. De schadevrije jaren van de eerste auto gelden alleen niet voor de tweede auto. Je begint bij de tweede auto wel met nul schadevrije jaren.

Tweede auto verzekeren van je partner

Met de tweede gezinsautoregeling kan vaak ook de (tweede) auto van je partner verzekerd worden. Voorwaarde is dat de partner op hetzelfde adres woonachtig is als de kentekenhouder. Ook hier geldt dat de er een no-claimkorting kan worden toegepast. De schadevrije jaren kunnen echter niet worden overgenomen. Bij de tweede autoregeling gelden de schadevrije jaren van je partner.

Tweede auto verzekeren van kinderen

Auto’s van kinderen komen bijna nooit in aanmerking voor de tweede (gezins)autoregeling. Voor de bestuurder van de tweede auto geldt vaak een minimum leeftijd of wordt er een verhoogd eigen risico gerekend.

Wat is de beste oplossing voor jouw situatie?

De regelingen voor het verzekeren van een tweede auto (binnen een gezin) lopen per verzekeraar sterk uiteen. Vaak gelden er beperkende voorwaarden bij een tweede (gezins)autoregeling. Zo mag de tweede auto niet te duur zijn. Ook mag in veel gevallen de bestuurder van de tweede auto de laatste paar jaar geen schades hebben gehad die zijn of haar schuld waren. Voor de beste oplossing in jouw specifieke geval kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer 035-6265544.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 2
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
4 Reacties op dit artikel
 1. heb schade aan linker deur auto ….trekhaak erin.ik ben een all risk verzekering,hoe is nu verder de afwikkeling met verzekering?

  roland 11 februari 2014 om 12:59
  • Beste Roland,

   Wat vervelend dat uw schade heeft met uw auto. U kunt het best even bellen met de schadeafdeling van uw verzekeraar. Zij kunnen de schade voor u in behandeling nemen en uw vragen beantwoorden. Als wij, Independer, uw tussenpersoon zijn, kunt u onze schadeafdeling bellen op het nummer 072-5757880.

   Astrid Leek (Independer.nl) 11 februari 2014 om 13:43
 2. heey
  ik koop een auto alleen ik laat me broer op hem naam
  staan en laten verzeker maar ik geef hem elke maand geld
  mag dat

  jean carlo 30 april 2014 om 13:57
 3. Beste Jean Carlo,

  U kunt een auto kopen en deze op naam van uw broer zetten. Hij kan hem verzekeren en u mag hem het geld terug betalen. Maar LET OP: verzekeraars accepteren meestal geen aanvraag als de kentekenhouder en de hoofdbestuurder broers van elkaar zijn. Het kan dus heel moeilijk worden om de auto te verzekeren als u er in wilt rijden.

  Jen van Horen (Independer.nl) 30 april 2014 om 15:10
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

24.606
8.532
908