Autoverzekering: kan ik twee auto’s op één naam verzekeren?

| Door: (16 reacties)

Autoverzekering: kan ik twee auto’s op één naam verzekeren?Autoverzekering

Als je twee auto’s op je naam hebt staan moeten beide auto’s uiteraard verzekerd worden. In principe kan alleen de kentekenhouder een auto verzekeren. Dit kun je bij een willekeurige andere verzekeraar doen. Het kan ook voordelen hebben om dit bij dezelfde verzekeraar als de eerste auto te doen.  Je kunt dan gebruikmaken van de tweede (gezins)autoregeling. Je krijgt in veel gevallen namelijk voor de tweede auto dezelfde korting op de premie voor je autoverzekering als voor de eerste auto. Dat noemen we ook wel de no-claimkorting. De schadevrije jaren van de eerste auto gelden alleen niet voor de tweede auto. Je begint bij de tweede auto wel met nul schadevrije jaren.

Tweede auto verzekeren van je partner

Met de tweede gezinsautoregeling kan vaak ook de (tweede) auto van je partner verzekerd worden. Voorwaarde is dat de partner op hetzelfde adres woonachtig is als de kentekenhouder. Ook hier geldt dat de er een no-claimkorting kan worden toegepast. De schadevrije jaren kunnen echter niet worden overgenomen. Bij de tweede autoregeling gelden de schadevrije jaren van je partner.

Tweede auto verzekeren van kinderen

Auto’s van kinderen komen bijna nooit in aanmerking voor de tweede (gezins)autoregeling. Voor de bestuurder van de tweede auto geldt vaak een minimum leeftijd of wordt er een verhoogd eigen risico gerekend.

Wat is de beste oplossing voor jouw situatie?

De regelingen voor het verzekeren van een tweede auto (binnen een gezin) lopen per verzekeraar sterk uiteen. Vaak gelden er beperkende voorwaarden bij een tweede (gezins)autoregeling. Zo mag de tweede auto niet te duur zijn. Ook mag in veel gevallen de bestuurder van de tweede auto de laatste paar jaar geen schades hebben gehad die zijn of haar schuld waren. Voor de beste oplossing in jouw specifieke geval kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer 035-6265544.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
16 Reacties op dit artikel
 1. heb schade aan linker deur auto ….trekhaak erin.ik ben een all risk verzekering,hoe is nu verder de afwikkeling met verzekering?

  roland 11 februari 2014 om 12:59
  • Beste Roland,

   Wat vervelend dat uw schade heeft met uw auto. U kunt het best even bellen met de schadeafdeling van uw verzekeraar. Zij kunnen de schade voor u in behandeling nemen en uw vragen beantwoorden. Als wij, Independer, uw tussenpersoon zijn, kunt u onze schadeafdeling bellen op het nummer 072-5757880.

   Astrid Leek (Independer.nl) 11 februari 2014 om 13:43
 2. heey
  ik koop een auto alleen ik laat me broer op hem naam
  staan en laten verzeker maar ik geef hem elke maand geld
  mag dat

  jean carlo 30 april 2014 om 13:57
 3. Beste Jean Carlo,

  U kunt een auto kopen en deze op naam van uw broer zetten. Hij kan hem verzekeren en u mag hem het geld terug betalen. Maar LET OP: verzekeraars accepteren meestal geen aanvraag als de kentekenhouder en de hoofdbestuurder broers van elkaar zijn. Het kan dus heel moeilijk worden om de auto te verzekeren als u er in wilt rijden.

  Jen van Horen (Independer.nl) 30 april 2014 om 15:10
 4. Hallo

  Ik wil een andere auto maar mijn huidige auto heb ik nog wat kan ik het beste doen
  Ps ik haal morgen mijn nieuwe auto op en hoop dat volgende week mijn huidige auto verkocht is
  Hoe kan ik dit het beste regelen

  Gr marcello

  Marcello 20 november 2014 om 11:22
  • Beste Marcello,

   Het is verstandig om een vergelijking te maken voor de nieuwe auto. Zo weet u meteen waar de nieuwe auto het voordeligst kan worden verzekerd. U kunt de berekening maken met de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met de oude auto. Als verzekering van de oude auto binnen 6 weken wordt beëindigd komen uw schadevrije jaren op tijd vrij en zal de nieuwe verzekeraar ze gewoon toepassen vanaf de ingangsdatum van de nieuwe verzekering. Als dezelfde verzekering het voordeligste blijft kunt u de nieuwe auto als wijziging doorgeven. U kunt dan gewoon aangeven tot welke datum de oude auto nog meeverzekerd moet blijven. U kunt ons ook even bellen, zodat we het allemaal voor u in orde kunnen maken. Wij zijn bereikbaar op 035-6265544. Wij helpen u graag.

   Jen van Horen (Independer.nl) 20 november 2014 om 11:50
 5. Ik ben 18jaar en wil een goedkope auto kopen en die wil ik verzekeren op mijn vaders naam. Kan hij 2 prive auto’s op zijn naam zetten en kan ik daar zonder problemen in rijden?

  Nick Bezuur 26 november 2014 om 11:38
 6. Beste Nick Bezuur,

  Bij de aanvraag van een verzekering moet u altijd opgeven wie de hoofdbestuurder van de auto is en op wiens naam de auto staat. De verzekeraar zal de premie dan berekenen op basis van uw gegevens en niet op die van uw vader. Onder de hogere premie komt u dus niet uit. Het is het handiger om de verzekering gewoon op uw eigen naam af te sluiten. Zo bouwt u uw eigen schadevrije jaren en korting op. Bovendien is het bij de meeste verzekeraars niet mogelijk om de auto op een andere naam te verzekeren.

  Jen van Horen (Independer.nl) 26 november 2014 om 12:12
 7. Ik wil een tweede auto kopen en verzekeren en mijn dochter erin laten rijden.
  Ik zal hem ook wel eens gebruiken, mag dat?

  vera 21 januari 2015 om 14:57
 8. Beste Vera,

  Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om een verzekering aan te vragen als u niet zelf de hoofdbestuurder van de auto bent. Dat is in principe alleen mogelijk voor partners op hetzelfde adres.Er zijn een paar verzekeraars waar dit wel kan, maar de vraag is of dit voordelig voor u is. De premie zal namelijk worden berekend op basis van de leeftijd en schadevrije jaren van uw dochter. Het is dus niet goedkoper dan een verzekering op haar eigen naam. Het is dan handiger als de auto en verzekering op haar naam staan. Dan kan ze haar eigen schadevrije jaren opbouwen en zijn er meer verzekeringen mogelijk.

  Jen van Horen (Independer.nl) 21 januari 2015 om 16:57
 9. Beste medewerker van independer,

  Ik heb op dit moment een auto die ik dagelijks gebruik. Dit gaat veranderen, er komt een tweede auto. Deze tweede auto zal 6 maanden per jaar worden geschorst en gestald,er word dan in auto 1 gereden. de eerste auto zal worden geschorst en gestald op het moment dat auto 2 op de weg is. Er is dus altijd maar 1 auto op de weg, de andere is op dat moment geschorst. Zijn er verzekeraars waar ik beide auto’s onder 1 polis kan verzekeren?

  Jan 10 juni 2015 om 21:35
 10. Beste Jan,

  Wanneer beide auto’s niet tegelijkertijd worden gebruikt, kun je het beste iedere 6 maanden een wijziging doorgeven op je polis. Je betaalt bij veel verzekeraars wel kosten voor de wijziging, maar de opbouw van de schadevrije jaren loopt dan gewoon door.
  Je kunt ons altijd bellen voor een persoonlijk advies op telefoonnummer 035-6265544.

  Diana Gaus (Independer.nl) 11 juni 2015 om 14:55
 11. Ik heb gehoord dat je auto’s kan bijschrijven op 1 verzekering. Ik heb meerdere voertuigen en ik kan maar in 1 tegelijk rijden. Weet iemand welke maatschappijen dit doen?

  Richard 13 mei 2016 om 08:10
 12. Beste Richard,

  Als ik je goed begrijp ben je op zoek naar meer informatie over de tweede autoregeling per verzekeraar. Welke verzekeraar het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke situatie. Niet alle verzekeraars bieden dezelfde regeling en ook de voorwaarden kunnen afwijken. Voor goed advies raad ik u aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen u vertellen welke verzekeraar het beste bij u past.
  U kunt hen bereiken op het telefoonnummer 035 6265544.

  Felicia Hitijahubessy (Independer.nl) 13 mei 2016 om 09:13
 13. Beste meneer/mevrouw,

  Ik wil er een tweede auto bijkopen omdat mijn huidige auto niet echt zuinig is. Die heb ik meer voor de show en meetings. Maar ik rijd er wel wekelijks mee. Nu wil ik een zuinige auto erbij hebben, maar kan ik die wel gewoon op mijn naam zetten en verzekeren?

  Alvast bedankt

  Mvg,
  Wilbert

  Wilbert 18 mei 2016 om 21:47
 14. Beste Wilbert,

  Dat kan zeker. U kunt meerdere auto’s op uw naam laten registreren en ook meerdere auto’s tegelijkertijd op uw naam verzekeren. Wel is het zo dat de schadevrije jaren per auto worden opgebouwd. Dit betekent dat u de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met uw eerste auto niet tegelijkertijd kunt gebruiken voor een verzekering voor uw tweede auto. Wilt u wel extra korting krijgen voor de tweede auto? Dan kunt u er voor kiezen om beide auto’s gezamenlijk onder te brengen bij een verzekeraar die een tweede autoregeling aanbiedt. Voor meer informatie over een tweede autoregeling of advies hoe u dit het beste kunt regelen kunt u ons bellen op 035-6265544. Wij helpen u graag.

  Jen van Horen (Independer.nl) 19 mei 2016 om 08:53
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.569
561