Autoverzekering: verhaalsrechtbijstand

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan moet je nogal wat keuzes maken. Wat voor dekking wil je, en welke aanvullende verzekeringen? Genoeg keuzes waar je even goed over na moet denken. Dubbel verzekeren is immers zonde, en onderverzekeren net zo goed.
In dit zesde deel van de serie ‘Dekkingen’ leggen we je meer uit over de verhaalsrechtsbijstand verzekering. Iedere week volgt een nieuw deel in deze serie. Volgende week in deze serie een andere aanvullende verzekering: rechtsbijstand motorrijtuigen.

De verhaalsrechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering

Deze aanvullende verzekering biedt je hulp bij het verhalen van schade aan de auto die je hebt verzekerd. Als iemand anders jou aanrijdt, moet de verzekeraar van diegene natuurlijk jouw schade betalen. Maar dat gaat meestal niet vanzelf. Een beetje hulp van de experts is daarbij meestal wel welkom. Vooral als het niet duidelijk is wie er schuldig is. Deze aanvullende verzekering zorgt daarvoor. Ze helpen je alleen bij het verhalen van schade aan jezelf (letsel) en / of jouw auto. Let op: heel soms wordt er ook een verhaalsbijstandverzekering aangeboden. Een klein verschil in de naam, een groot verschil in dekking. Hier verhalen ze namelijk alleen de schade aan jouw auto, en geen letselschade.

Wanneer kies je voor een verhaalsrechtsbijstandverzekering?

Heb je zelf al een rechtsbijstandverzekering die ook dekking biedt voor in het verkeer. Neem deze aanvulling dan vooral niet, dat zou dubbelop zijn. Ook als je jouw auto WA + volledig casco verzekert (all-risk) kun je overwegen deze aanvulling te laten schieten. Bij deze dekking ben jij zelf al verzekerd voor schade aan je auto. Jouw verzekeraar moet dus de schade aan jou betalen. Die zal vervolgens altijd proberen dat geld weer terug te krijgen van de tegenpartij. Dan heb je dus niet echt een extra dekking nodig om de schade aan je auto te verhalen. De aanvulling kan nog wel handig zijn voor het verhalen van lichamelijke schade natuurlijk.
Bekijk de eerdere delen uit deze serie:

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603