Autoverzekering: wat is vrije reparatiekeuze?

| Door: (2 reacties)

Autoverzekering: wat is vrije reparatiekeuze?Autoverzekering

Als je schade hebt aan je auto wil je die graag gerepareerd hebben. Afhankelijk van de dekking van je autoverzekering zal jouw verzekeraar die schade vergoeden of niet. Maar hoeveel je vergoed krijgt, hangt soms af van de garage waar je de schade laat herstellen.

Afspraken met schadeherstellers

Veel verzekeraars hebben afspraken gemaakt met schadeherstelbedrijven. Heb je een autoverzekering zonder vrije reparatiekeuze? Dan krijg je alleen de volledige schade vergoed als je naar een herstelbedrijf gaat dat een contract heeft met jouw verzekeraar. Ga je naar een ander herstelbedrijf? Dan krijg je meestal niet de volledige schade vergoed of je betaalt een hoger eigen risico.

Keuze herstelbedrijf belangrijk?

Verzekeraars hebben vaak een ruim aanbod van aangesloten herstelbedrijven, waardoor er vaak wel een garage in de buurt is waar je terecht kunt. Maar als je het belangrijk vindt om de schade bij een specifieke garage te laten repareren , is het goed om te controleren of er sprake is van vrije reparatiekeuze bij jouw autoverzekering. In de voorwaarden van de autoverzekering vind je welke herstelbedrijven bij de verzekeraar aangesloten zijn. Als je een vergelijking maakt op onze website hoef je zelf niet de voorwaarden in te duiken. Je kunt dan in het zoekresultaat bij de polisvoorwaarden meteen al zien of een verzekering vrije reparatiekeuze heeft of niet.

Verzekeraars hebben vrije reparatiekeuze

Bekijk hier ons overzicht van autoverzekeraars en hoeveel ze vergoeden als de reparatie plaatsvindt bij een niet-aangesloten hersteller. Ook kun je meteen zien of er dan een verhoogd eigen risico geldt.

Op zoek naar een autoverzekering met of zonder vrije reparatiekeuze? Maak dan een vergelijking van autoverzekeringen op Independer.nl.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Goedendag

  Ik heb een ongeluk gehad en had all risk verzekering. De verzekering betaalde mij %80 procent van schadebedrag en de rest willen zij na het opsturen van reparatienota. Ik ben toch vrij om te laten repareren waar ik wil. Een goede vriend van mij heeft de schade hersteld. Ik heb hem niet het bedrag betaald wat de expert aangaf

  Wat moet ik doen

  VR groeten

  Erik rekveld

  Erik rekveld 28 januari 2015 om 20:55
  • Beste Erik,

   Het is verschillend per verzekeraar of u mag kiezen waar u de schade laat maken. Sommige verzekeraars betalen alleen alles uit als u de schade laat maken door een partij met wie zij samenwerken. Hoe dit geregeld is bij uw verzekeraar kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Kunt u het niet terugvinden in de polisvoorwaarden? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

   Steve van Driel (Independer.nl) 29 januari 2015 om 14:20
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603