Autoverzekering: wat is vrije reparatiekeuze?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering: wat is vrije reparatiekeuze?Autoverzekering

Als je schade hebt aan je auto wil je die graag gerepareerd hebben. Afhankelijk van de dekking van je autoverzekering zal jouw verzekeraar die schade vergoeden of niet. Maar hoeveel je vergoed krijgt, hangt soms af van de garage waar je de schade laat herstellen.

Afspraken met schadeherstellers

Veel verzekeraars hebben afspraken gemaakt met schadeherstelbedrijven. Heb je een autoverzekering zonder vrije reparatiekeuze? Dan krijg je alleen de volledige schade vergoed als je naar een herstelbedrijf gaat dat een contract heeft met jouw verzekeraar. Ga je naar een ander herstelbedrijf? Dan krijg je meestal niet de volledige schade vergoed of je betaalt een hoger eigen risico.

Keuze herstelbedrijf belangrijk?

Verzekeraars hebben vaak een ruim aanbod van aangesloten herstelbedrijven, waardoor er vaak wel een garage in de buurt is waar je terecht kunt. Maar als je het belangrijk vindt om de schade bij een specifieke garage te laten repareren , is het goed om te controleren of er sprake is van vrije reparatiekeuze bij jouw autoverzekering. In de voorwaarden van de autoverzekering vind je welke herstelbedrijven bij de verzekeraar aangesloten zijn. Als je een vergelijking maakt op onze website hoef je zelf niet de voorwaarden in te duiken. Je kunt dan in het zoekresultaat bij de polisvoorwaarden meteen al zien of een verzekering vrije reparatiekeuze heeft of niet.

Verzekeraars hebben vrije reparatiekeuze

Bekijk hier ons overzicht van autoverzekeraars en hoeveel ze vergoeden als de reparatie plaatsvindt bij een niet-aangesloten hersteller. Ook kun je meteen zien of er dan een verhoogd eigen risico geldt.

Op zoek naar een autoverzekering met of zonder vrije reparatiekeuze? Maak dan een vergelijking van autoverzekeringen op Independer.nl.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 4
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

RSS Feed


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

26.330
8.600
939