Als je betalingsproblemen hebt of hebt gehad, is het vaak lastiger om je auto te verzekeren. Gelukkig zijn er via Independer nog voldoende mogelijkheden en helpen we je graag om toch een goede autoverzekering af te sluiten.

Autoverzekering stopgezet door wanbetaling

Als je bent opgezegd door een autoverzekeraar, zijn er twee problemen bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Ten eerste komt er een registratie van te staan in CIS die alle verzekeraars kunnen zien. Ten tweede wordt de autoverzekering meestal met terugwerkende kracht beëindigd, waardoor je een onverzekerde periode hebt. Het is belangrijk om je auto zo snel mogelijk weer te verzekeren om een hoge boete van de RDW te voorkomen. Houd er rekening mee dat je niet meer bij alle verzekeraars terecht kunt. De verzekeraars waar je wel terecht kunt stellen vaak bijzondere voorwaarden.

Verzekeraars stellen bijzondere voorwaarden voor wanbetalers

Meestal worden er voorwaarden gesteld, waardoor de kans kleiner is dat het opnieuw mis gaat met de betalingen. Verzekeraars vragen je bijvoorbeeld om meteen voor een heel jaar te betalen. Soms vinden zij een half jaar of kwartaalbetaling voldoende of kun je zelfs per maand betalen als je eerst een borg overmaakt. Dat ligt helemaal aan je verhaal en aan de beoordeling van de verzekeraar. Je bent vaak pas verzekerd zodra de verzekeraar je premie heeft ontvangen.

Verzekeraars kijken ook naar andere wanbetalingen

Sommige verzekeraars kijken niet alleen naar verzekeringen die zijn opgezegd, maar ook naar andere betalingen die je niet op tijd hebt voldaan. Of het nu gaat om een abonnement, een internetbestelling of je huur die je niet op tijd hebt betaald. Ze kunnen bijna al deze gegevens inzien en je aanvraag daarom afwijzen. Gelukkig kun je dan vaak wel gewoon zonder voorwaarden bij een andere verzekeraar terecht. Niet alle verzekeraars nemen deze informatie namelijk mee in de beoordeling.

Bewindvoering of budgetbeheer

Zit je in de schuldsanering en heb je een budgetbeheerder of bewindvoerder? Dan is het verstandig om die persoon jouw verzekeringszaken te laten regelen. Stuur een kopie van de beschikking op en de contactgegevens van je bewindvoerder. Op die manier kunnen wij alles goed regelen met je contactpersoon. Wil je het toch graag zelf regelen? Overleg dan eerst de mogelijkheden met je contactpersoon. Vaak mag je namelijk zelf geen kenteken op naam hebben en wordt je rekening geblokkeerd voor automatische incassering. Dit is belangrijke informatie voor je verzekeraar.

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Praat mee2 Reacties op “Betalingsproblemen en een autoverzekering afsluiten: kan dat?”
  1. Beste meneer Van den Berge,

    Dat is inderdaad hoe dat werkt bij verzekeraars. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Het is niet zo dat als u stopt met betalen u ook onder uw betalingsverplichting uit kunt. Op die manier zouden klanten namelijk onder hun contract met de verzekeraar uit kunnen door gewoon niet meer te betalen. De verzekeraar kan als maatregel besluiten om de verzekering te beëindigen, maar de betalingsverplichting blijft dan wel gewoon bestaan tot het moment dat de beëindiging wordt verwerkt.

  2. vdBerge schreef op 

    Wegens wanbetaling is mijn autoverzekering dit jaar in mei 2014 beeindigd met terugwerkende kracht naar 1 januari 2014. Volgens de verzekeraar moet ik ik met de premie t/m mei 2014 betalen , ondanks de polis per 1.1.2014 is geroyeerd. Dit lijkt mij erg vreemd en ik kan hier nergens iets over terug vinden of dit zo een correct is.
    Momenteel ben ik overgestapt naar een andere verzekeraar, maar ben nog aan mijn vorige verzekeraar aan het terug betalen. weet iemand een antwoord hierop?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
alles overzichtelijken eenvoudig
8