Checklist auto buitenland: waar moet je aan denken?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering

De vakantieperiode komt er weer aan en veel Nederlanders vertrekken dan met de auto naar het buitenland. Bijvoorbeeld met een caravan of camper. Waar moet je aan denken als je met de auto naar het buitenland gaat? En welke verzekeringen zijn belangrijk? Independer zet de belangrijkste punten op een rijtje. 

Neem groene kaart mee

Het is handig de groene kaart van je autoverzekering mee te nemen op vakantie. Dat is niet verplicht, maar er staan wel een aantal belangrijke telefoonnummers op. Ook kun je met je groene kaart aantonen dat je verzekerd bent.

In een aantal landen is het zelfs verplicht om de originele groene kaart (papieren versie) bij je te hebben. Overigens liggen deze landen wel ver weg en zullen de meeste mensen in dat geval het vliegtuig pakken. Bekijk om welke landen dit gaat.

Denk aan je verzekeringen

Ga je op vakantie naar het buitenland? Dan is het in ieder geval verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is niet verplicht, maar verzekert je wel tegen onverwachte kosten op vakantie.

Trek je er met een caravan of camper op uit? Overweeg dan een caravanverzekering of camperverzekering af te sluiten.

Navigatiesysteem met flitswaarschuwing

Heb je een navigatiesysteem met flitswaarschuwing? Zet deze dan uit als je door België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland rijdt. In deze landen is een flitswaarschuwing namelijk verboden. Je kunt er een flinke boete voor krijgen.

Check welke veiligheidsaccessoires verplicht zijn

In sommige landen is het verplicht om bepaalde veiligheidsaccessoires in de auto te hebben. Bijvoorbeeld een gevarendriehoek, veiligheidshesje en brandblusser. Bekijk de regels in de populaire vakantielanden.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603