Het is momenteel onstuimig weer in Nederland. De kans bestaat dat je auto is beschadigd door vallende takken en rondvliegende dakpannen. Goed om te weten dat niet elke autoverzekering stormschade vergoedt.

WA verzekering en stormschade

Heb je een WA-verzekering? Dan ben je alleen verzekerd voor schade die jij met je auto veroorzaakt bij anderen. De schade aan je eigen auto krijg je dus niet vergoed. Ook niet bij stormschade.

WA beperkt en volledig casco en stormschade

Met een WA + Beperkt Cascoverzekering en een WA + Volledig Cascoverzekering (All Risk) krijg je stormschade wel vergoed. Het claimen van stormschade gaat in de meeste gevallen niet ten koste van de no-claimkorting. Dat wil zeggen dat je niet meer premie gaat betalen omdat je stormschade claimt. Check wel even van tevoren in de voorwaarden hoe jouw verzekeraar omgaat met stormschades. Heb je een autoverzekering met een eigen risico? Dan trekt de verzekeraar het eigen risico af van de schadevergoeding die je krijgt. Want het eigen risico betaal je ook bij stormschade.

Wat is storm?

Volgens het KNMI is er sprake van storm bij windkracht 9 of hoger. Veel verzekeraars keren stormschade uit bij windkracht 7 of hoger. Je krijgt dus, ook bij harde wind die niet officieel een storm is, schade als gevolg van rondvliegende boomtakken of dakpannen vergoed.

Tips voor het indienen van stormschade

  • Maak foto’s van de schade en noteer het tijdstip van de schade. Als er twijfel bestaat over de windkracht helpt het als je weet wanneer de schade is ontstaan. Want jouw verzekeraar kan navragen hoe sterk de wind op dat moment was.
  • Meld de schade zo snel mogelijk bij je verzekeraar of tussenpersoon.
  • Op onze pagina schade melden vind je handige schadeformulieren en meer informatie

FB_autostorm2015

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Praat mee2 Reacties op “Dekt jouw autoverzekering stormschade?”
  1. J.van Bokkum – Numansdorp schreef op 

    Weet niet of mijn autoverzekering hierin gedekt is?
    Willen jullie dat even nagaan!

    Bijvoorbaat reeds bedankt.

    1. Beste heer van Bokkum,

      Wij hebben uw vraag per email beantwoord. Mocht u verder nog vragen hebben, kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar via onze klantenservice.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en makkelijk geregel
10