Independer test de Chipin: Jacco installeert de stekker in zijn auto

| Door: (1 reactie)

Autoverzekering

Rijgedragverzekeringen zijn autoverzekeringen waarbij je rijgedrag van invloed is op je premie. Soms wordt je rijgedrag gemeten door een app op je smartphone, maar er zijn ook verzekeringen waarbij je een OBD-stekker in je auto moet pluggen, ook wel Chipin genoemd. De Chipin is een stekker waar autoverzekeringen van Fairzekering en VOOROP gebruik van maken. Afhankelijk van je rijgedrag krijg je een groene, oranje of rode score. Wat de invloed is van die score, verschilt per verzekeraar.

Jacco werkt bij Independer als expert autoverzekeringen en test de Chipin voor jou. In ons vorige artikel stelden we Jacco en zijn collega-testers aan je voor. Inmiddels heeft Jacco de Chipin ontvangen. De installatie van de stekker in zijn auto bleek kinderlijk eenvoudig. Maar de klep van zijn zekeringenkast kon daarna niet meer dicht. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe dat is opgelost:

Benieuwd of het Asma is gelukt de Chipin in haar oudere auto te installeren? Bekijk het filmpje met haar ervaringen.

Inmiddels rijden Miriam, Asma en Jacco al een tijdje met de Chipin rond. In ons volgende artikel laten we zien hoe zij hun rijscores kunnen terugzien met een ‘dashboard’ op hun smartphone en pc. Ook benieuwd naar welke extra gadgets er in het dashboard zitten? Volgende week meer op ons weblog!

Bekijk de hele testserie

Alles weten over hoe een Chipin en een rijgedragverzekering werkt? Onze Independers testen het voor je. Bekijk het overzicht van onze blogs met testresultaten.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Viola Verhoef

Over Viola Verhoef

Als new business developer ontwikkelt Viola oplossingen voor consumentenproblemen op het gebied van financiën. Op dit moment werkt ze aan een oplossing om de wereld van pensioenen makkelijker te maken voor jou. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. HAHAHA lekker wat knip en plakwerk in de montagekamer zodat het lijkt alsof de klep goed aansluit op het dashboard. Maar als je goed kijkt als Jacco het sleuteltje omdraait is dit niet ZO! Maak er dan melding van in het filmpje. En doe niet alsof alles mooi aansluit!
    Had dit niet verwacht van Independer. Ook met het filmpje van Asma knippen jullie het zo in elkaar dat het zo gepiept is, Dus heel toevallig treft Asma de complete kleponderkant onder haar stuur zo aan. Dit is niet fair!

    Anton 14 februari 2016 om 11:09
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603