Minder auto’s gestolen in 2015

| Door: (nog geen reacties)

Minder auto’s gestolen in 2015Autoverzekering

In 2015 zijn er 5,8% minder personenauto’s gestolen dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). In totaal gaat het om 10.091 gestolen auto’s in 2015. Wel worden er meer oudere auto’s gestolen en worden gestolen auto’s minder vaak teruggevonden.

Minder diefstal van auto’s tot 4 jaar oud

De dalende diefstalcijfers komen volgens de AVc vooral doordat jongere auto’s betere alarmsystemen hebben. De diefstal onder jongere auto’s is zelfs met 14% gedaald. Dankzij de alarmsystemen kunnen dieven moeilijker onopgemerkt een auto openmaken en de software in de auto kraken.

Meer diefstal van auto’s tussen 4 en 8 jaar oud

Omdat het minder interessant is om jonge auto’s te stelen, worden er meer auto’s gestolen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar oud. Het diefstalpercentage is toegenomen tot 16%. Auto’s van 8 jaar en ouder worden al jarenlang minder gestolen. Die trend zet zich voort.

Minder kans op terugvinden auto

Als je auto wordt gestolen, is de kans dat deze wordt teruggevonden gedaald. Het terugvindpercentage is gezakt van 39,6% naar 37,4%.

Gratis diefstaldekking bij Independer

Als je een autoverzekering hebt met de dekking WA + beperkt casco of WA + volledig casco, ben je verzekerd tegen diefstal. Met alleen een WA-verzekering is dat niet het geval. Maar als je bij Independer een WA-verzekering afsluit, bieden wij gratis diefstaldekking aan. Dit geldt alleen voor auto’s met een dagwaarde tot € 5.000,-. Je bent dan toch verzekerd voor diefstal.

Lees meer over onze gratis diefstaldekking.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Rianne Veerman

Over Rianne Veerman

Rianne is als Category manager verantwoordelijk voor onze vergelijking van je autoverzekering. Op basis van de wensen van consumenten probeert zij samen met verzekeraars de autoverzekeringen te verbeteren. Daarnaast houdt Rianne je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rondom autoverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603