Hoe werkt een no-claimbeschermer op je autoverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan moet je nogal wat keuzes maken. Wat voor dekking wil je, en welke aanvullende verzekeringen? Genoeg keuzes waar je even goed over na moet denken. Dubbel verzekeren is immers zonde, en onderverzekeren net zo goed.
In dit negende deel van de serie ‘Dekkingen’ leggen we je meer uit over de no-claimbeschermer. Iedere week volgt een nieuw deel in deze serie. Volgende week het laatste en tiende deel in deze serie: pechhulp.

De no-claimbeschermer bij je autoverzekering

Een paar jaar geleden was dit een populaire aanvulling. Inmiddels zijn er nog maar weinig verzekeraars die deze dekking aanbieden. Het wordt te duur voor de verzekeraars omdat er veel meer schades worden geclaimd. Het klinkt heel mooi, je no-claim beschermen. No-claim staat meestal voor korting, en die wil iedereen wel houden natuurlijk. Met een no-claimbeschermer kun je één keer per jaar een schade claimen, zonder dat je meer premie gaat betalen. De verzekeraar houdt jouw no-claimkorting dus gelijk. Normaal gesproken verlies je (een deel van) je korting bij een schade en gaat je premie omhoog. De schade heeft wel gewoon invloed op jouw schadevrije jaren. Die ben je nog steeds (voor een deel) kwijt, ook al gebruik je de no-claimbeschermer.

Wanneer kies je voor een no-claimbeschermer?

Omdat je schadevrije jaren kwijt raakt bij een schade, wordt overstappen naar een andere verzekeraar moeilijk als je een paar schades hebt geclaimd. De andere verzekeraar neemt namelijk niet jouw korting over, die je beschermt had met de no-claimbeschermer. Maar kijkt naar jouw schadevrije jaren, en die ben je wel kwijt geraakt bij het gebruiken van de no-claimbeschermer. Het gebruiken van de no-claimbeschermer zorgt er dus voor dat je vaak niet meer de vrijheid hebt om over te stappen wanneer jij dat zou willen.

Denk er dan ook goed over na voordat je deze aanvulling afsluit. Begin je net met autorijden, dan kan 1 schade heel duur uitpakken omdat je nog geen korting had, en door de schade vaak zelfs een toeslag krijgt op de premie. Kun je dat niet betalen? Dan kun je overwegen deze aanvulling te kiezen. Maar denk nog steeds goed na of je ‘m gebruikt als je schade hebt. Een kleine schade kun je vaak beter zelf betalen. Laat je hierover adviseren door jouw tussenpersoon of verzekeraar.

Bekijk de eerdere delen uit deze serie:
WA
WA + beperkt casco
WA + volledig casco
Ongevallen inzittenden verzekering
Schadeverzekering voor inzittenden
Verhaalsrechtsbijstandverzekering
Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen
Verkeersrechtsbijstandverzekering

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603