Polo of Golf? Dan rijd jij een typische vrouwen- of mannenauto

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering

Golf voor mannen, Polo voor vrouwen
De Volkswagen Polo is de meest populaire auto onder vrouwen. Bij mannen staat de Volkswagen Golf op één. Dat blijkt uit eigen onderzoek onder verzekerden tussen 25 en 45 jaar. Wij vergeleken de meest verzekerde auto’s bij Independer onder vrouwen en mannen over een periode van 1 januari t/m 31 mei 2017.

Dit zijn de meest gekozen auto’s door vrouwen en mannen:

Top 5 vrouwenauto’s

  1. Volkswagen Polo
  2. Opel Corsa
  3. Peugeot 206
  4. Volkswagen Golf
  5. Ford Ka

Top 5 mannenauto’s

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Opel Corsa
  4. Peugeot 206
  5. Opel Astra

Vrouwen gaan voor kleinere broertje

Het onderzoek laat zien dat de voorkeuren van mannen en vrouwen uitleenlopen. Behalve dat vrouwen de Polo verkiezen boven de Golf, komt de Ford Ka niet voor in de top 5 mannenauto’s en kiezen vrouwen minder vaak voor een Opel Astra.

Tegelijkertijd zijn er ook overeenkomsten. Vier auto’s komen zowel bij de vrouwen en mannen in de top 5 voor: de Polo, Golf, Opel Corsa en de Peugeot 206.

Opvallend is dat de Volkswagen Golf bij mannen met stip op nummer 1 staat en dat deze auto bij vrouwen pas op de vierde plek komt. Zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo, is de nummer één onder vrouwen. Deze auto is iets lichter en heeft minder pk’s dan de Volkswagen Golf.


Wat kost zo’n auto per maand?

Als je één van deze populaire auto’s rijdt, of gaat rijden, wil je natuurlijk weten met welke kosten je te maken krijgt. Naast brandstofkosten en onderhoudskosten, moet je rekening houden met de vaste kosten zoals de wegenbelasting, APK, afschrijvingskosten en natuurlijk een autoverzekering. Want die verzekering is verplicht zodra je een auto hebt gekocht.

Omdat de totale maandelijkse kosten erg afhankelijk zijn van de auto, jouw situatie en het gebruik, is er niet één totaalbedrag te noemen. Houd er rekening mee dat je in totaal enkele honderden euro’s per maand kwijt bent. Tip: om te besparen op je autoverzekering, is het slim om eerst een vergelijking van autoverzekeringen te maken.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603