Autoverzekering: waarom accepteert een verzekeraar mij niet?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering: waarom accepteert een verzekeraar mij niet?Autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt afsluiten is een verzekeraar niet verplicht je te accepteren. Een autoverzekeraar beslist zelf of ze jou wel of niet willen verzekeren. De ene verzekeraar heeft strengere regels dan de andere. Ben je benieuwd waar verzekeraars op letten bij een autoverzekering? We geven je aan aantal voorbeelden.

Type auto

Ben je een jonge of onervaren automobilist? Dan is het type auto dat je rijdt belangrijk voor verzekeraars. Op basis van het type auto kunnen verzekeraars besluiten om je niet te accepteren. Bijvoorbeeld als je in een snelle dure auto rijdt, maar je hebt pas net je rijbewijs. Soms vindt de verzekeraar het risico dan te groot.

Schadeverleden

Als je de afgelopen jaren schade hebt gehad, dan kan een verzekeraar besluiten je niet accepteren. Nu heeft iedereen heeft wel eens een keer schade, maar als  je meerdere keren schade hebt gehad in een korte periode dan wordt het lastiger om een verzekeraar te vinden die jou accepteert.

Rijontzegging

Heb je een rijontzegging gehad? Dan kijkt een verzekeraar naar de duur van je rijontzegging en de reden daarvan. Deze kunnen aanleiding zijn voor de verzekeraar om je niet te accepteren.

Beëindiging van je autoverzekering door de verzekeraar

Is je autoverzekering in het verleden beëindigd door een verzekeraar? Bijvoorbeeld omdat je te laat premie hebt betaald? Vaak staat een nieuwe autoverzekeraar dan niet te popelen om je te verzekeren.

Strafrechtelijk verleden

Als je in de laatste 8 jaar in aanraking bent geweest met justitie of politie,vanwege bijvoorbeeld een misdrijf of diefstal, dan ziet de verzekeraar dat als extra risico. Zij zullen dan ook goed kijken wat er precies gebeurd is om in te schatten of ze je willen verzekeren.

Verzwijgen heeft geen zin

Is één van bovengenoemde zaken van toepassing op jou? Verzwijg dit dan niet bij je aanvraag voor een autoverzekering. Je schiet daar niets mee op, want een verzekeraar kan al deze informatie zelf achterhalen. Als een verzekeraar later toch ontdekt dat je iets verzwegen hebt wordt het nog moeilijker om je auto te verzekeren. Accepteert een verzekeraar je niet? Dan helpt Independer.nl je graag een andere goede verzekering te vinden. Bijvoorbeeld via Rialto Verzekeringen.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603