Autoschade zonder dader? Speciaal folie biedt uitkomst

| Door: (nog geen reacties)

Autoschade zonder dader? Speciaal folie biedt uitkomstAutoverzekering

Het zal je maar gebeuren. Je komt terug bij je geparkeerde auto en je ziet een flinke deuk of kras. En de dader heeft geen briefje achtergelaten. Als je WA of WA + beperkt casco verzekerd bent krijg je de schade niet vergoed door je verzekeraar. En ben je WA + volledig casco verzekerd? Dan kost het je meestal je schadevrije jaren. Gelukkig kun je in zo’n geval proberen om de schade vergoed te krijgen door het Waarborgfonds Motorverkeer. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat de schade is veroorzaakt door een ander motorrijtuig. Het Waarborgfonds heeft nu een middel dat dat beter kan aantonen: Spurfix.

Spurfix stelt laksporen veilig

Als een ander motorrijtuig tegen je auto aan botst, laat dat laksporen op je auto achter. Die zijn alleen niet altijd even duidelijk, of met het blote oog te zien. In Duitsland wordt daarom al jaren Spurfix gebruikt. Dit is een speciaal kleeffolie dat alle laksporen opneemt. Zelfs een maand na de schade kan dit nog. Ook als je je auto in de tussentijd gewassen hebt.

Snel zekerheid tegen lagere kosten

Het Waarborgfonds gaat Spurfix inzetten als de schade-expert twijfelt aan de oorzaak van de schade. In het laboratorium wordt de folie onderzocht. Op basis daarvoor wordt vastgesteld of de auto is beschadigd door een andere auto. Of dat er toch een paaltje, vangrail of iets anders is geraakt. Het folie is erg goedkoop en het onderzoek in het lab kost ongeveer 300 euro. Dat is goedkoper dan de tweede expert die zou worden ingeschakeld. Ook is er op deze manier snel duidelijkheid.

Claimen bij het Waarborgfonds? Dit zijn de regels

Is er eenmaal bewezen dat je auto is beschadigd door een ander motorrijtuig? Dan heb je aan een belangrijke voorwaarde voldaan. Maar om je schade vergoed te krijgen gelden nog twee voorwaarden:

  • Je moet er alles aan gedaan hebben de dader te achterhalen. Doe daarom binnen 14 dagen aangifte bij de politie. Ook kun je navraag doen bij buurtbewoners of een oproep plaatsen op social media.
  • Je moet getuigen hebben die kunnen bevestigen dat je je auto zonder schade hebt geparkeerd en dat hij beschadigd was toen je terugkwam. In de tussentijd mag er niet met de auto gereden zijn.

Wil je checken of er kans is dat het Waarborgfonds je schade vergoedt? Dit doe je eenvoudig op hun website.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603