Schade tijdens file: wat te doen?

| Door: (nog geen reacties)

Schade tijdens file: wat te doen?Autoverzekering

Voor de meeste mensen is ieder uur in de file er een teveel. Bestuurders staan dan ook behoorlijk wat uren per jaar in de file. Wel blijkt uit een onderzoek van Intrix Technology, leverancier van verkeersdata, dat de files in Nederland al drie jaar op rij zijn afgenomen. Een file wordt al helemaal vervelend als er schade ontstaat. Wat kun je in dat geval doen? 

Minder files door economische krimp

Waar we in 2013 nog gemiddeld 45 uur in de file stonden, was dit in 2014 gemiddeld 41 uur. Daarmee staan we wel nog steeds op de tweede plaats van Europese landen met de meeste vertraging door files, achter België. In Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht was de vertraging door files het grootst. De A13 tussen Rotterdam en Den Haag blijkt de drukste weg te zijn.

De vermindering van files blijkt samen te hangen met de economische krimp van de afgelopen jaren. De werkloosheid in Nederland is behoorlijk gestegen en bereikte in februari 2014 zelfs een recordhoogte van 7,9%. In 2014 is de economie maar bescheiden gegroeid. Door de hoge werkloosheid was er minder zakelijk vervoer en minder woon-werkverkeer op de Nederlandse wegen, waardoor de filedruk is afgenomen.

Schade tijdens file

Kom je in de file terecht? Let dan extra goed op. De kans op schade is in de file namelijk extra groot. Veel mensen laten zich afleiden, omdat ze filerijden saai vinden. Een voorbijrazende motor kan dan bijvoorbeeld een schrikreactie opleveren waardoor auto’s op elkaar botsen. Als er iemand bij je achterop rijdt kan de schade groot zijn. Niet alleen de schade aan de auto, maar ook letselschade zoals nek- en rugklachten. Afhankelijk van je dekking, vergoedt je autoverzekering de schade aan je voertuig. Het verhalen van auto- en letselschade op de verzekeraar van de tegenpartij, kan lang duren en ingewikkeld zijn. In zo’n geval is het prettig als je een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten. Je rechtsbijstandverzekeraar helpt je hierbij en zorgt dat je alle kosten vergoed krijgt waar je recht op hebt.

Lees meer over: autoverzekering, rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Jen van Horen

Over Jen van Horen

Jen is een van onze experts op het gebied van autoverzekering. Op ons weblog vertelt ze alles over autoverzekeringen en beantwoordt ze al je vragen. Maar ook op ons forum of via social media kun je met vragen bij haar terecht. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603