Autoverzekering: wat is een sistercar-clausule?

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering: wat is een sistercar-clausule?Autoverzekering

Heb je meer dan één auto en wil je een autoverzekering afsluiten? Dan is een verzekering met sistercar-clausule misschien wel wat voor jou. Deze clausule is bedoeld voor mensen met twee of meer auto’s. Stel dat je met je ene auto schade veroorzaakt aan je andere auto dan krijg je de schade toch vergoed. Met de sistercar-clausule behandelt je verzekeraar de schade alsof deze is veroorzaakt aan de auto van iemand anders.

Waarom bestaat deze clausule?

Volgens de wet kan je nooit aansprakelijk worden gesteld voor schade die je toebrengt aan iets dat van jouzelf is. Dus als twee auto’s op jouw naam staan en je veroorzaakt met je ene auto schade aan je andere auto, krijg je de schade volgens de wet niet vergoed. Sommige autoverzekeraars willen deze schade wel dekken en bieden daarom de sistercar-clausule aan. Voorwaarde is wel dat de auto’s op jouw naam staan, maar de auto’s hoeven niet bij dezelfde verzekeraar zijn ondergebracht. Je profiteert natuurlijk het meest van de sistercar-clausule als bij al jouw autoverzekeringen de clausule in de voorwaarden is opgenomen. De sistercar-clausule geldt meestal niet als de schade op eigen terrein of in een eigen gebouw is ontstaan.

Voorbeeld

Kees heeft zijn Ford Focus langs de openbare weg geparkeerd. Hij wil zijn andere auto, een Seat Arosa, in het parkeervak ernaast parkeren maar raakt daarbij de Ford. De schade aan de Ford is volgens de wet niet gedekt. Maar omdat de autoverzekeringen van Kees een sistercar-clausule kennen, krijgt hij zijn schade toch vergoed.

Autoverzekeringen vergelijken

Heb je meerdere auto’s en ga je je autoverzekering vergelijken op Independer.nl? Dan is het handig om te controleren of de autoverzekering een sistercar-clausule heeft. Je vindt deze informatie bij de details van de verzekering onder de rubriek ‘Schades’.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603