Verbeter je rijgedrag en bespaar premie

| Door: (nog geen reacties)

Verbeter je rijgedrag en bespaar premieAutoverzekering

Veel verkeersongevallen worden veroorzaakt door menselijk gedrag. Te hard rijden, onverwachts remmen en even niet opletten omdat je met je smartphone bezig bent. Allemaal oorzaken die dagelijks voor ernstige ongelukken zorgen op de Nederlandse wegen. Je eigen (rij)gedrag veranderen lijkt misschien moeilijk, maar verzekeraars helpen je er graag bij. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering die goedkoper wordt als je netjes rijdt. Volgens onderzoeksbureau GfK wordt deze soort autoverzekering de komende jaren snel populairder. Ook komen er steeds meer apps waardoor je veiliger gaat rijden.

Rijgedragverzekering

Als je een rijgedragverzekering afsluit, krijg je meestal een speciale stekker voor in je auto. Deze registreert of je je aan de maximum snelheid houdt, hoe hard je optrekt en remt, en hoe hard je door de bochten gaat. Met deze gegevens wordt je rijscore berekend. Ben je een veilige rijder? Dan krijg je extra korting op je verzekering, of je krijgt achteraf een bedrag terug. Op een persoonlijke website kun je zien wat je prestaties zijn en wat je nog beter kunt doen. Wil je weten hoe dit werkt? Twee jaar geleden hebben drie Independers dit uitgebreid getest.

Onderzoek GfK: binnen 3 jaar veel meer rijgedragverzekeringen

Uit marktonderzoek door onderzoeksbureau GfK blijkt dat nu nog maar 1% van de automobilisten een rijgedragverzekering heeft. GfK verwacht dat in 2020 maar liefst 25% zo’n soort autoverzekering heeft. Niet iedereen vindt het een fijn idee dat een verzekeraar weet hoe je je gedraagt op de weg. Toch zegt 20% van de ondervraagden zeker bereid te zijn om hiervoor te kiezen, in ruil voor korting. Daarnaast zegt 44% hier mogelijk toe bereid te zijn. Volgens GfK moeten er wel meer rijgedragverzekeringen aangeboden gaan worden om een kwart van alle automobilisten aan deze soort autoverzekering te krijgen. Bij Independer zien we dat verzekeraars naar de mogelijkheden kijken. Maar we zien nog geen stijging van het aantal rijgedragverzekeringen.

Apps voor beter rijgedrag

Je smartphone gebruiken terwijl je rijdt kan levensgevaarlijk zijn. Gelukkig zijn er ook speciale apps die je kunnen helpen om veiliger te rijden. Die blokkeren bijvoorbeeld meldingen als je een WhatsAppje krijgt of gebeld wordt. Zo word je hierdoor niet afgeleid als je achter het stuur zit. Heb je een iPhone met iOS 11? Dan kun je hiervoor de functie ‘Do not disturb while driving’ inschakelen Ook zijn er apps die, net als bij de rijgedragverzekering, bijhouden hoe je rijdt en wat je kunt verbeteren. Een voorbeeld hiervan is Flo – Driving Insights. Maar ook verschillende automerken bieden dit soort apps aan.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603