Vernieuwende autoverzekeringen: interessant of niet?

| Door: (nog geen reacties)

Vernieuwende autoverzekeringen: interessant of niet?Autoverzekering

Bij autoverzekeringen denk je misschien niet zo snel aan vernieuwende producten. Toch zijn verschillende verzekeraars hier al een tijdje mee bezig. Probeer jij graag nieuwe dingen uit, en wil je weten of één van deze verzekeringen iets voor jou is? Bij Independer vertellen we je de voor- en nadelen in een notendop.

Korting bij goed rijgedrag

Er komen steeds meer autoverzekeringen waarbij je premie afhangt van je rijgedrag. Denk aan Fairzekering en Voorop. Een speciale stekker in je auto houdt bijvoorbeeld bij of je je aan de snelheid houdt en of je rustig optrekt en afremt. Rij je netjes? Dan krijg je vaak een deel van je premie terug, of je krijgt het volgende jaar meer korting.

Voordelen Nadelen
Wie netjes rijdt betaalt minder Geen vaste premie
Inzicht in je rijgedrag via app of website Verzekeraar ziet hoe je rijdt

Betalen per 1.000 kilometer

Rij jij maar een paar duizend kilometer per jaar? Dan kan een autoverzekering relatief duur zijn. Ben je ouder dan 30 jaar, heb je minstens acht schadevrije jaren en is de nieuwwaarde van je auto minder dan 30.000 euro? Dan kan Bundelz voor jou voordelig zijn. Je betaalt per 1.000 kilometer een vast bedrag vooraf. Voor een WA-verzekering 50 euro en voor een allriskverzekering 70 euro. Net als bij de rijgedragverzekering krijg je een speciale stekker in je auto. Hierdoor weet de verzekeraar wanneer je nieuwe bundel van 1.000 kilometer moet ingaan. Zo ben je nooit onverzekerd.

Voordelen Nadelen
Mogelijk voordelig tot weinig kilometers per jaar Alleen WA- en allriskverzekering mogelijk
Na 1.000 kilometer start automatisch een nieuwe bundel Geen schadeverzekering voor inzittenden en rechtsbijstandverzekering mogelijk

Verzeker je geleende auto per uur

Nationale-Nederlanden heeft begin dit jaar een test gedaan met het verzekeren van geleende auto’s. Met Gappie verzeker je de auto die je van een vriend leent per uur. Als het goed is heeft je vriend de auto gewoon verzekerd. Maar met dit vernieuwende product verliest je vriend geen schadevrije jaren na een schade. Ook wordt schade waarvoor hij zelf niet verzekerd is gewoon vergoed. Wel zo fijn voor jullie vriendschap.

Voordelen Nadelen
Overzichtelijk tarief per uur Duur als je de auto meerdere dagen leent
Geen verlies van schadevrije jaren Eigen risico van 500 euro
Auto is allrisk verzekerd

Autoverzekeringen vergelijken loont

Sommige van deze verzekeringen zijn alleen voor specifieke doelgroepen geschikt. Wil je checken wat voor jou de beste verzekering is? Op onze website maak je eenvoudig en snel een vergelijking.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603