Autoverzekering van Verzekeruzelf: “Wij doen er alles aan om elke verzekering begrijpelijk te maken”

| Door: (nog geen reacties)

Autoverzekering

De meeste autobezitters kiezen bij Independer.nl voor de autoverzekering die het beste bij ze past en het voordeligst is. Welke autoverzekeraar dat is maakt ze meestal niet uit. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Wij geven verzekeraars in een serie artikelen de gelegenheid om te vertellen waarom onze klanten juist voor hen moeten kiezen. In dit artikel aan het woord: Verzekeruzelf.

Waarom moeten klanten van Independer.nl voor Verzekeruzelf kiezen?

“Klanten van Independer.nl zijn mensen die zelfverzekerd zijn: ze hebben geen adviseur nodig, hebben alle middelen om zelf (online) een verzekering af te kunnen sluiten met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Dit zijn de mensen die helemaal bij Verzekeruzelf passen, want ook op onze site is de klant zelf ‘in control’.

De klant kan zelf de verzekering aanvragen en de gegevens wijzigen, onze verzekeringen zijn bovendien dagelijks te beëindigen. Omdat wij veel bedrijfsprocessen hebben geautomatiseerd zijn wij in staat om onze klanten niet alleen de beste voorwaarden te geven, maar ook een scherpe premie.”

Het Verbond van Verzekeraars wil dat verzekeraars steeds klantgerichter worden. Wat doen jullie hier aan?

“Verzekeringen zijn vaak onbegrijpelijk. Wij doen er alles aan om elke verzekering voor iedere klant begrijpelijk te maken. Zo zijn wij begonnen met de voorwaarden van de autoverzekering. Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft bevestigd dat deze voorwaarden het meest begrijpelijk zijn van alle verzekeraars. Iets waar wij uiteraard erg trots op zijn. Een andere grote stap die wij onlangs hebben gemaakt is het gebruik van video’s. Wij hebben voor elke verschillende verzekering een animatiefilm gemaakt. Deze duurt ongeveer een minuut en legt kort uit wat de verzekering inhoudt. We hebben van onze klanten enorm veel positieve reacties ontvangen, een teken dat we goed op weg zijn!”

Wat zou Verzekeruzelf willen veranderen aan de markt voor autoverzekeringen?

“Om aan te sluiten op de vorige vraag, er is nog te veel onduidelijkheid in de verzekeringsmarkt. Elke verzekeringsmaatschappij zou het haar klanten zo makkelijk mogelijk moeten maken. Daarnaast betalen veel mensen nog onnodig veel geld aan advies. Iedereen is tegenwoordig prima in staat om zelf te bepalen welke autoverzekering zij het beste kunnen afsluiten. Een makkelijke besparing dus!”

Tot slot een grappige vraag: wat is de vreemdste schadeclaim die jullie ooit hebben gehad?

“We kregen een claim binnen van zo’n € 13.000 op een autoverzekering en een woonhuisverzekering. Reden genoeg om eens goed te gaan kijken wat er aan de hand was. Wat bleek? De vriendin van de verzekerde man was na een nachtelijke ruzie met zijn auto zijn huis binnengereden. Hierbij had zij bijna de hele voorgevel van het huis eruit gereden. De auto was uiteraard total loss. Wij vermoeden dat zij hiermee ook de relatie heeft beëindigd…”

Bekijk ook van deze serie:

Deel 1: Onna-Onna

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.578
511