Wat is de dagwaarde van mijn auto?

| Door: (6 reacties)

Autoverzekering

De dagwaarde van je auto is het bedrag dat jouw auto op dit moment waard is. Oftewel: het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige auto aan te schaffen. Een aantal factoren is van invloed op de waarde van je auto. Accessoires vergroten bijvoorbeeld de waarde van de auto. De leeftijd van de auto en kilometerstand zorgen ervoor dat de waarde van je auto vermindert. De dagwaarde is de nieuwwaarde van je auto min deze waardevermindering.

Wil je meer weten? Bekijk de uitgebreide video over dagwaarde.

Je dagwaarde berekenen

Ben je benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Die kan je heel eenvoudig berekenen op onze website. Het enige dat je nodig hebt is een kenteken en wij berekenen de dagwaarde voor je. Je kunt vervolgens ook simpel en snel berekenen wat het kost om deze auto te verzekeren.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

6 Reacties op dit artikel
 1. Ik heb altijd begrepen dat de dagwaarde onder de marktwaarde ligt? Met andere woorden: ik heb aan de dagwaarde toch niet genoeg om een gelijkwaardige auto te kopen?

  Joost 6 oktober 2011 om 10:45
  • U heeft gelijk dat het in de praktijk vaak voorkomt dat de dagwaarde niet genoeg is om een gelijkwaardige auto aan te schaffen. Om dat te voorkomen hebben verzekeraars met het Independer.nl Keurmerk en daarnaast ook Ditzo een zogenaamde “gelijkwaardige autoregeling”. Daarmee heb je meestal wel voldoende om een gelijkwaardige auto te kopen. Bekijk voor meer informatie ook deze video.

   Ellen Glerum (Independer.nl) 6 oktober 2011 om 11:39
 2. mercedes b170 bouwjaar 2008 20000 km gelopen kenteken88glh7
  wat is de waarde van mijn auto [benzine GEEN AUTOMAAT]

  anneke 14 november 2012 om 22:39
  • Beste Anneke,

   De dagwaarde van uw auto is €11.200. Dit kunt u ook gemakkelijk bekijken door middel van de onderstaande link. Als u dan het kenteken van uw auto invult, wordt de dagwaarde voor u berekend.

   http://www.independer.nl/autoverzekering/bereken-dagwaarde.aspx

   Astrid Leek (Independer.nl) 15 november 2012 om 16:06
   • Eigenlijk raar dat die link de dagwaarde zou kunnen berekenen, er wordt niet naar km standen gevraagd of onderhoud. Ook niet naar eventueel extra accessoires, terwijl er in het artikel staat dat juist deze ‘factoren’ de dagwaarde bepalen. T enige waar de link op kan berekenen is leeftijd en schatting verbruik. Kunt u dit uitleggen?

    Mvg amanda

    Amanda 25 juni 2013 om 10:10
    • Beste Amanda,

     Voor de berekening van de dagwaarde maken wij gebruik van de gegevens van Autotelex. Wij kunnen ons goed voorstellen dat zij hierbij een schatting maken van het gemiddelde verbruik. De dagwaarde blijft dus ook altijd een schatting en zal uiteindelijk per auto verschillen.

     Astrid Leek (Independer.nl) 27 juni 2013 om 11:43
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.557
566