Autoverzekering: in welke landen ben ik verzekerd?

| Door: (2 reacties)

Autoverzekering: in welke landen ben ik verzekerd?Autoverzekering

Ga je deze zomer met je eigen auto op vakantie? Check dan of je autoverzekering ook in dat land geldig is. Gelukkig is je autoverzekering in de meeste landen geldig. In Europa en alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee ben je over het algemeen verzekerd.

Check je groene kaart

Als je een autoverzekering afsluit, krijg je van je autoverzekeraar altijd een groene kaart. Op je groene kaart vind je een overzicht van alle landen waar je autoverzekering dekking biedt. Ook staat er in welke landen je verzekering niet geldig is (deze landen zijn dan doorgestreept). Binnen de Europese Unie is het niet meer verplicht om je groene kaart altijd bij je te hebben. De politie kan namelijk in een register zien of je auto verzekerd is. Toch is het aan te raden om je groene kaart altijd mee te nemen als je naar het buitenland gaat. Het is namelijk ook een internationaal verzekeringsbewijs. Als je het niet bij je hebt en je krijgt een ongeluk, dan zou onterecht de conclusie kunnen zijn dat je niet verzekerd bent. Om lastige situaties te voorkomen, is het dus toch goed om je groene kaart altijd bij je te hebben. Op je groene kaart staat verder altijd precies welke telefoonnummers je in het geval van een ongeluk, ruitbreuk, diefstal of pech moet bellen. En je vindt op de kaart een korte samenvatting van de belangrijkste verzekeringsgegevens. Wel zo handig om altijd bij de hand te hebben.

Caravan: soms tweede groene kaart nodig

Ga je op vakantie met caravan? Dan moet je voor bepaalde landen een aparte groene kaart opvragen. Bijvoorbeeld als je naar Duitsland, Spanje en Polen gaat. Een tweede groene kaart is in deze landen nodig voor caravans zwaarder dan 750 kg. Een tweede groene kaart vraag je aan bij je verzekeraar. Vaak is het genoeg om bij deze aanvraag een kopie van het kentekenbewijs van je caravan mee te sturen. In Nederland en de meeste andere Europese landen is geen aparte groene kaart nodig voor je caravan.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Michiel de Jong

Over Michiel de Jong

Michiel de Jong is als E-Commerce Manager Autoverzekeringen verantwoordelijk voor o.a. onze vergelijking van je autoverzekering, onderzoeken op het gebied van autoverzekeringen en de website van autoverzekeringen. Inmiddels werkt Michiel ruim een jaar bij Independer.nl. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
  1. Dag,

    Ik zoek zeer dringend antwoord op de volgende vraag:
    Is voor een vakantie (nijlcruise) mijn allrisk verzekering (met groene kaart) van mijn scootmobiel geldig? Egypte is toch één van die ‘landen rondom de Middellandse zee’ ?

    Mari'an 19 maart 2014 om 17:19
  2. Voor spoedvragen kunt u ons het beste even bellen; dan kunnen we uw vraag direct beantwoorden. We zijn vandaag nog tot 21.00 bereikbaar op 035 – 626 55 44.

    Hans de Bruin (Independer.nl) 19 maart 2014 om 19:26
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603