Het wintersportseizoen komt er weer aan. Elk jaar gaan bijna 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Ga jij dit seizoen ook op wintersportvakantie? Dan is het verstandig om je reisverzekering te controleren. Je bent namelijk niet altijd verzekerd voor wintersport. Wij vertellen je graag waarom het verstandig is om je hiervoor wel te verzekeren.

Reisverzekering met wintersportdekking

Bij het afsluiten van de reisverzekering wordt meestal gevraagd of je wintersport mee wilt verzekeren. Er wordt dan een extra dekking toegevoegd aan je verzekering. Doe je dit niet, dan ben je meestal niet verzekerd voor je wintersportvakantie. Ga je wel op wintersport en gebeurt er wat? Dan heb je geen recht op (volledige) schadevergoeding van je reisverzekering. De kans dat er iets mis gaat op een wintersportvakantie is namelijk een stuk groter dan tijdens een gewone vakantie.

Check dus voor je weggaat altijd of je wel voldoende verzekerd bent. Dan kom je tijdens je vakantie niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat vergoedt wintersportdekking?

Als je wintersportdekking aan je reisverzekering hebt toegevoegd, zijn er geen dekkingen uitgesloten. Je bent dus verzekerd voor de standaardonderdelen van je reisverzekering. Heb je een reisverzekering via het Beste-in-1 Pakket via Independer dan ben je ook nog extra verzekerd voor het volgende:

  • wintersportartikelen, ook als je deze in het buitenland gehuurd hebt
  • vergoeding van de niet-gebruikte skipassen, gehuurde skiuitrusting of geboekte skilessen als je eerder naar Nederland moet vanwege een gebeurtenis die onder je verzekering valt; of als je bent opgenomen in het ziekenhuis of een ongeval hebt gehad.

Uitzonderingen

Ook zijn er een aantal uitzonderingen op de wintersportdekking. Zo ben je bijvoorbeeld niet verzekerd tegen schade aan skistokken en bindingen. Daarnaast ben je niet verzekerd voor schade die is ontstaan tijdens ijshockey, skispringen of speed skiën.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van de wintersportdekking of de uitsluitingen?  Neem dan gerust contact op met een van onze reisexperts. Zij helpen je graag.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Ik hoop dat mijn aanvraag goedgekeurd word.
10