Wij zijn trots op… verruiming geldigheid schadevrije jaren

| Door: (nog geen reacties)

Beter voor elkaar

Schadevrije jaren zijn al jaren een bron van ergernis voor veel autobezitters. Bijna dagelijks wordt Independer hierover gebeld. De meeste klachten kregen we tot voor kort van mensen die jarenlang schadevrij hadden gereden en besloten hun auto een tijdje op te geven. Kochten ze na een jaar weer een auto en wilden ze een autoverzekering afsluiten? Dan kwamen ze voor een onaangename verrassing te staan. Want hun eerder opgebouwde schadevrije jaren bleken niet meer geldig. Dit was bij twee derde van de verzekeraars het geval.

succes-schadevrijejaren

Wat hebben we eraan gedaan?

Independer vond dit oneerlijk en zocht de publiciteit. We verstuurden een persbericht en publiceerden op internet welke verzekeraars het niet goed deden met hun schadevrije jarenbeleid. TROS Radar deelde onze zorgen en besteedde aandacht aan het onrecht rond schadevrije jaren. Ook de Telegraaf en de Volkskrant publiceerden over onze actie. En Ruud Martens, onze directeur, sprak over dit onderwerp op Radio 1. Uiteindelijk zaten we ook aan tafel met het Verbond van Verzekeraars om over dit probleem te praten.

Wat was het resultaat?

Door onze actie gingen veel verzekeraars overstag. Schadevrije jaren zijn nu langer dan één jaar geldig, bij de meeste autoverzekeraars zeker drie jaar. Het schadevrije jarenbeleid is nog lang niet zoals we het zouden willen, maar de eerste stappen zijn gezet.

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Storm

Over Esther Storm

Esther Storm is tekstschrijver/redacteur en (mede)verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie. Ze (her)schrijft onder meer persberichten, e-mails, teksten voor de website en het weblog en is eindredacteur van de nieuwsbrief. Esther werkt sinds 2004 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603