Dossier Kwaliteit Hypotheekadvies

Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen geschreven over de kwaliteit van hypotheekadvies.

Waarom wordt een bepaalde review niet geplaatst?

| Door: (nog geen reacties)

hypotheekadviseurs

Dagelijks komen er bij Independer.nl tientallen beoordelingen binnen over hypotheekkantoren. Independer.nl hecht veel waarde aan de integriteit van de gegevens en beoordelingen. Iedere hypotheekvestiging heeft namelijk recht op een eerlijk en betrouwbaar rapportcijfer. Elke beoordeling en kwaliteitscheck wordt daarom gecontroleerd. We hanteren zeer uitgebreide checks, waarbij ons algoritme meerdere methoden gebruikt om de echtheid en waarde van een review te bepalen. Ondanks alle tijd en energie die wij hierin steken, is dit systeem nooit 100% waterdicht. Het is altijd mogelijk dat een review ten onrechte wordt goedgekeurd, maar het komt ook wel eens voor dat een valide beoordeling niet wordt goedgekeurd. Zelfs als je als hypotheekadviseur zeker weet dat deze review of kwaliteitscheck wel door een klant ingevoerd is. In dit artikel lichten graag toe hoe wij met beoordelingen omgaan en wat wij doen om de betrouwbaarheid van de website hoog te houden.

Vind de beste hypotheekadviseur bij jou in de buurt

| Door: (1 reactie)

Productnieuws

Sta je op het punt om een huis te kopen of loopt je rentevastperiode af? Dan moet je aan de slag met je hypotheek. De meeste mensen weten zelf te weinig af van hypotheken en hebben dan ook een hypotheekadviseur nodig. Maar hoe weet je of de hypotheekadviseur bij jou om de hoek ook een goede adviseur is? Bij Independer.nl kan je nu de beste hypotheekadviseur in je woonplaats vinden.

Jaar van de waarheid voor ‘Zoek hypotheekadviseur’

| Bron: VVP - Weekblad voor Financiële Dienstverleners (nog geen reacties)

hypotheekadviseurs

Het jaar van de waarheid. Zo noemt projectleider Christian Bouter 2011 voor ‘Zoek hypotheekadviseur’ van Independer.nl. “We zetten in op een verdubbeling van het aantal waarnemingen per 1 juli.”

Met ‘Zoek hypotheekadviseur’ (mede gebaseerd op de Kwaliteitscheck hypotheekadviseur) heeft Independer.nl zijn nek uitgestoken, want de kosten zijn “echt fors” en gaan voor de baten uit. Weliswaar krijgt het verdienmodel steeds meer vorm, alles staat of valt met voldoende volume. Vandaar dat Independer inzet op een verdubbeling van het aantal waarnemingen tot 26.000. Hoe meer volume, hoe interessanter de data die ‘Zoek hypotheekadviseur’ oplevert en die Independer wil vermarkten om de kosten terug te verdienen. “We hebben ‘Zoek hypotheekadviseur’ mede opgezet uit idealisme, Independer kan zich dat gelukkig veroorloven. Maar uiteindelijk moeten de hypotheekmodules zichzelf kunnen bedruipen”, zegt Bouter.

Aanmoedigingsprijs voor “Vergelijk kwaliteit hypotheekadvies”

| Door: (1 reactie)

Independer.nl

Woensdag zijn de Generali VB Innovatieprijzen uitgereikt. Independer.nl kreeg de aanmoedigingsprijs voor de vergelijking van hypotheekadviseurs.

“Independer speelt op een goede manier in op de behoefte van de consument om vooraf een inschatting te kunnen maken van de kwaliteit van een advies. Deze behoefte zal toenemen als voor het advies zichtbaar getarifeerd zal moeten worden. Reviews zijn op zich niet nieuw, maar in combinatie met de ‘second opinion’ waarin het advies aan de hand van 50 vragen wordt ‘beoordeeld’ vormt dit wel een unieke toepassing.”, aldus de jury.

De Generali VB Innovatieprijs 2010 is een onafhankelijke prijs die bestaat uit een aanmoedigingsprijs voor de beste innovatie die nog niet heeft geleid tot een aantoonbaar financieel resultaat en een innovatieprijs voor de beste innovatie binnen de intermediaire branche, waarvan het financieel resultaat al is aangetoond.

Online beoordeling van tussenpersoon op komst

| Bron: De Telegraaf (nog geen reacties)

Independer.nl in de media

AMSTERDAM – Aangezien tussenpersonen straks uurtjefactuurtje moeten gaan rekenen voor het advies bij complexe verzekeringsproducten, groeit de behoefte bij consumenten om ze te vergelijken qua prijs en kwaliteit. De eerste beoordelingssites zijn al in de maak. Independer.nl biedt reeds de mogelijkheid om een hypotheekadviseur op te zoeken en onlangs is Tussenpersoonwaardering.nl gelanceerd. De verwachting is dat snel meer initiatieven volgen.

Duidelijker welke hypotheekadviseur nauwkeurig werk levert

| Door: (1 reactie)

Productnieuws

In de Volkskrant van 27 oktober 2010 staat het artikel “Marktmeester” (AFM) geeft een zeven-min”. Hierin wordt Independer.nl genoemd als organisatie die consumenten helpt bij het vinden van de beste adviseur in de buurt. Independer heeft twee hypotheekmodules op de website, die met elkaar samenhangen. De ene module “Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur” helpt u bij het checken of u een goed hypotheekadvies heeft gehad. Wie zich heeft laten voorlichten over de financiering van een huis, kan een vragenlijst invullen die gebaseerd is op de methodiek van de de AFM. Independer geeft daarop een persoonlijk adviesrapport, waarin staat welke onderwerpen niet goed genoeg zijn uitgezocht. De tweede module “Zoek hypotheekadviseur” helpt anderen bij het vinden van de beste hypotheekadviseur en is te zien hoe de adviseur het volgens de klant en Independer.nl heeft gedaan. Er zijn al ruim 12.000 beoordelingen. Zo wordt het voor huizenkopers langzaam duidelijk welke adviseurs in een bepaalde regio hun werk nauwkeurig uitvoeren.

Vangnet onder uw huis

| Bron: Telegraaf / Overgeld (1 reactie)

Independer.nl in de media

Nieuwe generatie woonlastenbeschermers moet zich opnieuw bewijzen na forse kritiek

Hypotheekadviseurs zijn verplicht hun klanten te wijzen op de risico’s van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dit schrijven wettelijke richtlijnen voor, op straffe van een AFM-boete. Een verzekering is echter allang niet meer de standaardoplossing. Jarenlang waren woonlastenbeschermers zó gebrekkig dat een partij als Independer.nl ze niet meer wilde vergelijken. De voorwaarden lijken nu te verbeteren, maar heeft u zo’n vangnet wel echt nodig?

Woonlastenbeschermers zijn verzekeringen die een (maandelijks) bedrag uitkeren als u arbeidsongeschikt en/of werkloos raakt, dit specifiek ter dekking van een deel van de hypotheeklasten. De uitkeringstijd bedraagt maximaal zo’n twee jaar bij werkloosheid, in geval van arbeidsongeschiktheid zijn langere perioden mogelijk.

Kwaliteit van hypotheekadvies verbeterd

| Door: (2 reacties)

Productnieuws

De kwaliteit van hypotheekadvies is in vergelijking tot 2007 verbeterd. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) publiceerde dit vandaag, zij hebben onlangs een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van hypotheekadvies in Nederland.

Wel geeft de AFM aan dat er nog veel verbeterd kan worden in het hypotheekadvies en moet er bijvoorbeeld meer klantgericht worden geadviseerd.

Bekijk alle artikelen in dit dossier
RSS Feed


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

28.507
8.600
964