Energie: al het laatste nieuws op gebied van energie

Independer is al 15 jaar expert op het gebied van vergelijkingen. Daar is energie nu bijgekomen. Door onze ervaring en uitvoerig onderzoek in de markt onder consumenten weten we onze vergelijkingen zo af te stemmen dat voor jou, de consument, het beste advies gegeven wordt. Je kan snel zelf kiezen, maar we kunnen je ook helpen. Door je een aantal vragen te laten beantwoorden krijgen wij een goed beeld welk energieproduct het beste bij jou past, waardoor we je het beste kunnen adviseren.

Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessante informatie rondom energie.

Gif-eieren toch nog ergens goed voor

| Door: (nog geen reacties)

Energie

Je hebt het vast wel meegekregen: de afgelopen weken zijn miljoenen eieren uit de schappen van de supermarkt gehaald of afgevoerd bij pluimveebedrijven. Deze eieren zijn hoogstwaarschijnlijk allemaal besmet met Fipronil. Deze stof wordt vaak in diergeneesmiddelen gebruikt, maar is schadelijk voor mensen. Zonde van al deze eieren zou je denken. Maar niets is minder waar. Een bedrijf in Brabant heeft namelijk nu een manier gevonden om de besmette eieren toch te gebruiken.

Hoe werkt het?

Dit bedrijf is Rendac. Zij zijn de enige in Nederland die de besmette eieren wel kunnen verwerken. Afgelopen tijd heeft Rendac miljoenen eieren ontvangen die besmet zijn met Fipronil. Per dag verwerken ze ongeveer 2,5 miljoen eieren. De eieren worden 20 minuten lang gesteriliseerd onder een druk van 3 bar en bij een temperatuur van 133 graden. Vervolgens wordt alles gedroogd en gescheiden in meel en vet. Het meel wordt vervolgens gebruikt door de cementindustrie. Het vet wordt door energieleveranciers gebruikt om groene energie mee op te wekken.

Bijna 40.000 huishoudens voorzien van groene energie

Het vet uit de verwerkte eieren wordt als biomassa geleverd aan energieleveranciers. Biomassa is de verzamelnaam voor biologisch materiaal. In Nederland komt 60% van de duurzaam opgewekte energie uit biomassa. Normaal gebruiken energieleveranciers houtafval, rioolslib of mest uit veebedrijven als biomassa. Maar in dit geval kunnen ze de besmette eieren gebruiken als biomassa. Dit zetten ze vervolgens om in groene stroom en groen gas. De verwerking van de besmette eieren zorgt voor voldoende brandstof om 40.000 huishoudens van groene energie te voorzien.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603