Verhuizen en je energiecontract

| Door: (nog geen reacties)

Verhuizen en je energiecontractEnergie

Als je weleens verhuisd bent herken je vast wel dat er veel geregeld moet worden. Ook na de verhuizing moeten je geldzaken en verzekeringen goed blijven doorlopen. Daarom hebben we bij Independer vorige maand een checklist voor je gemaakt met alles wat je moet regelen. Maar vergeet je ook je energiecontract niet? Onze klantenservice krijgt regelmatig vragen over wat je met je energiecontract moet doen als je gaat verhuizen. Daarom leggen we dit graag aan je uit. Zo voorkom je dat je in je nieuwe huis opeens zonder energie zit.

Energiecontract meenemen of niet

Heb je een vast energiecontract? Dan kun je deze meenemen naar je nieuwe adres. Wil je dit niet? Check dan goed wanneer je mag opzeggen. Als je dit voortijdig doet, betaal je mogelijk een boete aan de leverancier. Als je een variabel contract hebt mag je deze altijd opzeggen. Een verhuizing is altijd een goed moment om energieleveranciers te vergelijken. Want je huidige leverancier heeft misschien niet de gunstigste deal voor je nieuwe woonsituatie.

Energiecontract te laat aangevraagd?

Vraag je een nieuw energiecontract aan voor je nieuwe woning? Doe dit dan twee tot vijf weken voor de sleuteloverdracht. Kies ook deze datum als ingangsdatum. Ben je dit door alle hectiek toch vergeten en woon je al in je nieuwe huis? Vul dan bij de aanvraag de datum van morgen in. De leverancier start dan zo snel mogelijk met de levering.

Voorkom dat je energie afgesloten wordt

Misschien heb je het niet direct door dat je vergeten bent om je energiecontract te regelen. Vaak is er namelijk nog gewoon gas en elektriciteit in je nieuwe woning. In dat geval kun je een brief verwachten van de netbeheerder. Hierin staat dat je geen energieleverancier hebt en dat je dit voor een bepaalde datum moet regelen. Doe je dit niet? Dan word je afgesloten. Vergelijk in dat geval direct energieleveranciers en vraag een contract aan. Gaat het contract pas in na de datum dat je afgesloten wordt? Neem dan contact op met je leverancier. Zij kunnen hier een spoedaanvraag van maken en de levering binnen een week starten.

Lees meer over: energie

Tweeten 0
Google+ 1
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603