Banksparen: Wat is ‘Kortlevenrisico’?

| Door:

Veelgestelde vragen

Bij Banksparen (sparen) bouwt u langzaam het uiteindelijk gewenste kapitaal op. Als u overlijdt als er nog maar weinig is gespaard, erven de nabestaanden dus maar een klein kapitaal. Dit wordt het ‘kortlevenrisico’ genoemd. Banksparen werkt dus heel anders dan verzekeren. Daarbij wordt bij vroegtijdig overlijden vaak wel het hele kapitaal, of een percentage ervan uitgekeerd, tenminste als u zich daarvoor heeft verzekerd.

Lees meer over: banksparen

Tweeten 0
Google+ 0
2 Reacties op dit artikel
 1. Met een simpel overlijdensrisicoverzekeringtje los je dit probleem toch op? Tenminste als je dit risico al reeel vindt. Je werkt immers niet voor je nabestaanden.

  Jan
  28 mei 2009 om 00:01
 2. Geachte Jan,
  Het kan zeker een goed alternatief zijn om een overlijdensrisicoverzekering te sluiten in plaats van een nabestaandenpensioen.
  Als je een partner hebt die je verzorgd wil achter laten na je overlijden (b.v. omdat je samen kinderen hebt) kan het wel wenselijk zijn iets voor je nabestaanden te regelen. Zeker als lijfrenteopbouw je enige pensioen is omdat je geen opbouw hebt via een werkgever, zoals zelfstandig ondernemers die op deze manier hun hele pensioen opbouwen.
  Het is belangrijk om te beseffen dat er,ook bij vroegtijdig overlijden, niets meer is voor de nabestaanden dan het banktegoed. Dat was het doel van mijn opmerking. Het kan heel goed zijn dat je dat voldoende vindt.
  Met vriendelijke groet Vera Vernooy

  Vera Vernooy (Independer.nl)
  28 mei 2009 om 11:43

Sinds oktober 2011 bieden wij geen vergelijkingen voor garantiekoopsommen, direct ingaande lijfrentes, gouden handdrukken en banksparen meer aan. Je kunt deze producten niet meer via ons afsluiten. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603