Waar krijg ik de hoogste spaarrente?

| Door: (24 reacties)

Veelgestelde vragen

De hoogste spaarrente vinden doet u door alle spaarrekeningen online te vergelijken. In de vergelijking van independer.nl kunt u gericht spaarrekeningen zoeken die voldoen aan uw wensen. Na het invullen van uw wensen ziet u de hoogste spaarrente van in Nederland met eventuele bijzonderheden. U kunt zowel direct opneembare spaarrekeningen als kort- en langlopende deposito’s vergelijken.

Vergelijk alle spaarrekeningen en deposito’s.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Heb je een (andere) vraag over sparen, een bepaalde spaarrekeningen of deposito? Op ons forum kan je in discussie met andere spaarders of specifieke vraag stellen. Bezoek hiervoor het forum spaarrekeningen en deposito's.

Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

24 Reacties op dit artikel
 1. Welke spaarvorm is er met de hoogste rente. Vrij opneembaar en geen minimale inleg

  I.Rhemrev 3 september 2009 om 20:42
 2. Mijn lijfrenteverzekering komt in 2010 tot uitkering. Maar dat wil ik niet. Ik wil het bedrag nog 3 jaar op rente zetten. 2012 word ik 65 jaar. En dan wil ik overgaan tot uitkering.Waar krijg ik de hoogste rente?

  Mevr Hoogland-Ursem 11 november 2009 om 16:24
 3. Waar vind ik de hoogste spaarrente en direkt opvorderbaar?

  J.Hendriks 11 november 2009 om 20:14
 4. Kijk hiervoor in onze spaarvergelijking. Beantwoord de korte vragen en u komt in een uitgebreid overzicht waarin u snel ziet waar u de hoogste spaarrente kunt krijgen.

  Mayke Melgers (Independer.nl) 12 november 2009 om 09:30
 5. Geachte mevrouw Hoogland-Ursum,

  Om te bepalen waar u (op dit moment) de hoogste rente krijgt op een uitgestelde lijfrente (koopsompolis) kunt u een koopsom vergelijking maken. Houdt u er rekening mee dat de rentes voor lijfrenteverzekeringen doorgaans om de twee weken kunnen wijzigen. De rente kan dus op het moment dat uw lijfrenteverzekering tot uitkering komt anders zijn dan de huidige rente. Wij adviseren u dan ook om uiterlijk 2 weken voor de expiratiedatum een definitieve offerte aan te vragen.

  Wanneer u alle mogelijkheden wilt weten die u heeft met uw vrijkomend lijfrentekapitaal, verwijzen wij u graag naar vrijkomend lijfrente module. Of neemt u contact op met een van onze financieel adviseurs wanneer u een advies wenst. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 035-6265780.
  Wij zijn u graag van dienst.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick van Heijningen
  Productmanager levens- en uitvaartverzekeringen

  Patrick van Heijningen (Independer.nl) 12 november 2009 om 12:47
 6. Hoe zit het met de spaarrentes voor lange-termijn deposito’s, is dat percentage variabel? Met andere woorden: als ik nu een deposito voor 5 jaar open, groeit de rente dan mee zodra de kredietmarkt weer een beetje uit het dal kruipt? Of zit ik dan dus 5 jaar vast aan een relatief laag percentage?

  Frank Verduijn 14 december 2009 om 00:17
 7. Lange termijn deposito’s kennen een vaste rente, gedurende de periode die u aangaat zal de rente niet wijzigen. Kies u voor een 5 jarige deposito dan ontvangt u 5 jaar de rente waar u hem nu voor aan gaat.

  Mayke Melgers (Independer.nl) 14 december 2009 om 09:36
 8. Waar vind ik de hoogste spaarrente (deposito) voor 1 jaar?

  K. van Leeuwen- Rodermans 2 januari 2010 om 15:29
 9. Goedemiddag,
  Als voorzitter van een Vereniging van Eigenaren vraag ik bij U voor deze een deposito rekening geopend kan worden met twee gemachtigden.
  Dank bij voorbaat voor Uw antwoord.
  Met vriendelijke groet Verbeek

  J.A. Verbeek 26 januari 2010 om 14:17
 10. Bij verschillende aanbieders is het mogelijk een andere persoon een machtiging te geven voor een rekening. Echter kunt u niet bij elke aanbieder een spaarrekening voor een Vereniging van Eigenaren openen, u kunt hiervoor het beste bij de maatschappij zelf navraag doen.

  Mayke Melgers (Independer.nl) 26 januari 2010 om 14:48
 11. De hoogste rente op een e-spaarrekening is volgens independer 2,9%,maar ik heb vorig jaar 5% gekregen op het kapitaal dat maar 1 jaar op een e-spaarrekening stond bij fortis.Misschien een idee om toch even uit te zoeken dat dit percentage zo hoog is en hoe komt het dat dit niet in de statistieken naar voren komt?.

  jj v santvliet 27 januari 2010 om 17:05
 12. Vorig jaar kreeg ik ook 5 %.(1 jaar vast) Maar dat was vorig jaar. Uitbetaling vond in januari plaats. Nu kom ik niet verder dan 2.6%. (SNSbank) (Vrij opneembaar)

  Henk Egberink 28 januari 2010 om 17:20
 13. Begin 2009 waren er inderdaad rentepercentages te krijgen rond de 5%, gedurende 2009 is deze rente gedaald. De E-spaarrekeningen van Fortis kennen een variabele rente en deze rentes zijn meegegaan in de rentedalingen. Mogelijk heeft u een deposito afgesloten van 1 jaar, inderdaad is in dat geval de rente een jaar lang vast. Bij opnieuw vastzetten gaat u echter wel naar de huidige rente toe.

  Mayke Melgers (Independer.nl) 1 februari 2010 om 15:31
 14. 1.zijn argenta en alliantz betrouwbaar als het (hoogste) spaarrentes betreft ?
  2.wat voor bedrijven zijn dit. waarom kunnen zij hogere spaarrentes bieden dan de banken zelf ?
  3.is het spaarbedrag beschermd aldaar, verzekerd ?

  khalid 13 februari 2010 om 14:12
 15. Argenta is een belgische bank en valt onder het Belgische garantiestelsel, indien er iets gebeurt met deze bank moet u in Belgie uw geld terugvragen. Allianz is een een Nederlandse maatschappij, zij bieden een gecombineerde spaar en beleggingsrekening aan. Uw spaargeld valt bij deze maatschappij onder het het Nederlandse depositogarantiestelsel, indien u ook gaat beleggen dan valt hetgeen u belegd niet onder het depositogarantiestelsel.

  Mayke Melgers (Independer.nl) 15 februari 2010 om 13:07
 16. Nu vraag ik mij af of ik een juiste besluit heb genomen om een spaarrekening te openen bij de nieuwe Leaseplan bank. Ik lees hier erg veel over Argenta, de belgische spaarbank. Op de site http://www.sparenvergelijk.nl kon ik die niet vinden. Zal ik wellicht overstappen, echter bied Leasplan wel een hoge spaarrente.

  Hans weggelse 26 februari 2010 om 02:47
 17. Beste Heer Weggelse,
  De spaarrekeningen van LeasePlan Bank vallen onder het Nederlands Deposito Garantiestelsel waardoor uw spaargeld tot een bedrag van 100.000 euro per persoon bij deze bank veilig is. Het eventuele meerdere kunt u kwijtraken bij een faillissement.

  Voor het Belgische Argenta geldt hetzelfde, echter zou u bij een eventueel faillissement van deze bank uw claim in Belgie moeten indienen.

  Chris Oosterling (Independer.nl) 26 februari 2010 om 11:03
 18. Op de site vergelijkenspaarrentes.com lees ik dat je met een deposito (en dan dus je geld vast zet) meer rente krijgt dan op een spaarrekening. De rente op sommige depositos is echter lager dan op sommige spaarrekeningen. Hoe kan dit ?

  Michiel Hulsman 26 mei 2010 om 22:14
 19. Als u spaargeld langer vastzet is de rente doorgaans hoger dan bij een vrij opneembare spaarrekening. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, vooral sinds de spaarrente is gaan dalen is het verschil kleiner geworden en kan een deposito een lagere rente hebben dan een spaarrekening.

  Mayke Melgers (Independer.nl) 27 mei 2010 om 13:04
 20. Ik wil nog wat toevoegen aan bovenstaande discussie; de lange rente is lager dan de korte rente. Normaal is dit andersom; als u uw geld langer vast zet, krijgt u meer rente. Maar nu leven we in gekke tijden en is dit andersom.
  Verder wil ik nog opmerken dat de Leaseplan Bank een prima bank is. Ik heb mijn spaargeld daar staan, en in de maand december 2011 krijgen vaste klanten een extra rente van 0,50%, waarmee de rente op vrij opneembaar sparen op 3,26% komt. Dat is een stuk lager dan de andere spaarrekeningen, zie bijvoorbeeld dehoogsterentes.nl/ .

  C. Hulsman 16 december 2011 om 13:02
 21. Ik wil een bedrag van € 50.000 voor aantal jaren wegzetten.
  waar en bij wie haal ik de beste rendement uit,
  Wat kan ik het beste doen

  Ton 10 april 2012 om 16:59
  • Beste Ton,

   Wij hebben op onze website een ‘help mij kiezen’ route. Vul hier je wensen in en je ziet vanzelf de spaarrekeningen die bij je passen. Bekijk onze route.

   Kom je er niet uit? Bel ons dan gerust. We zijn bereikbaar op 035-626 55 89

   Chris Oosterling (Independer.nl) 11 april 2012 om 10:55
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603