Waar krijg ik de hoogste spaarrente?
Deel met een vriend:

Waar krijg ik de hoogste spaarrente?

De hoogste spaarrente vinden doet u door alle spaarrekeningen online te vergelijken. In de vergelijking van independer.nl kunt u gericht spaarrekeningen zoeken die voldoen aan uw wensen. Na het invullen van uw wensen ziet u de hoogste spaarrente van in Nederland met eventuele bijzonderheden. U kunt zowel direct opneembare spaarrekeningen als kort- en langlopende deposito’s vergelijken.

Vergelijk alle spaarrekeningen en deposito’s.

Lees meer over: sparen

Geschreven door: Mayke Melgers,

Reacties

24 Antwoorden op “Waar krijg ik de hoogste spaarrente?”

 1. I.Rhemrev schreef op 

  Welke spaarvorm is er met de hoogste rente. Vrij opneembaar en geen minimale inleg

 2. Mevr Hoogland-Ursem schreef op 

  Mijn lijfrenteverzekering komt in 2010 tot uitkering. Maar dat wil ik niet. Ik wil het bedrag nog 3 jaar op rente zetten. 2012 word ik 65 jaar. En dan wil ik overgaan tot uitkering.Waar krijg ik de hoogste rente?

 3. J.Hendriks schreef op 

  Waar vind ik de hoogste spaarrente en direkt opvorderbaar?

 4. Geachte mevrouw Hoogland-Ursum,

  Om te bepalen waar u (op dit moment) de hoogste rente krijgt op een uitgestelde lijfrente (koopsompolis) kunt u een koopsom vergelijking maken. Houdt u er rekening mee dat de rentes voor lijfrenteverzekeringen doorgaans om de twee weken kunnen wijzigen. De rente kan dus op het moment dat uw lijfrenteverzekering tot uitkering komt anders zijn dan de huidige rente. Wij adviseren u dan ook om uiterlijk 2 weken voor de expiratiedatum een definitieve offerte aan te vragen.

  Wanneer u alle mogelijkheden wilt weten die u heeft met uw vrijkomend lijfrentekapitaal, verwijzen wij u graag naar vrijkomend lijfrente module. Of neemt u contact op met een van onze financieel adviseurs wanneer u een advies wenst. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 035-6265780.
  Wij zijn u graag van dienst.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick van Heijningen
  Productmanager levens- en uitvaartverzekeringen

 5. Frank Verduijn schreef op 

  Hoe zit het met de spaarrentes voor lange-termijn deposito’s, is dat percentage variabel? Met andere woorden: als ik nu een deposito voor 5 jaar open, groeit de rente dan mee zodra de kredietmarkt weer een beetje uit het dal kruipt? Of zit ik dan dus 5 jaar vast aan een relatief laag percentage?

 6. Lange termijn deposito’s kennen een vaste rente, gedurende de periode die u aangaat zal de rente niet wijzigen. Kies u voor een 5 jarige deposito dan ontvangt u 5 jaar de rente waar u hem nu voor aan gaat.

 7. K. van Leeuwen- Rodermans schreef op 

  Waar vind ik de hoogste spaarrente (deposito) voor 1 jaar?

 8. J.A. Verbeek schreef op 

  Goedemiddag,
  Als voorzitter van een Vereniging van Eigenaren vraag ik bij U voor deze een deposito rekening geopend kan worden met twee gemachtigden.
  Dank bij voorbaat voor Uw antwoord.
  Met vriendelijke groet Verbeek

 9. Mayke Melgers (Independer.nl) schreef op 

  Bij verschillende aanbieders is het mogelijk een andere persoon een machtiging te geven voor een rekening. Echter kunt u niet bij elke aanbieder een spaarrekening voor een Vereniging van Eigenaren openen, u kunt hiervoor het beste bij de maatschappij zelf navraag doen.

 10. jj v santvliet schreef op 

  De hoogste rente op een e-spaarrekening is volgens independer 2,9%,maar ik heb vorig jaar 5% gekregen op het kapitaal dat maar 1 jaar op een e-spaarrekening stond bij fortis.Misschien een idee om toch even uit te zoeken dat dit percentage zo hoog is en hoe komt het dat dit niet in de statistieken naar voren komt?.

 11. Henk Egberink schreef op 

  Vorig jaar kreeg ik ook 5 %.(1 jaar vast) Maar dat was vorig jaar. Uitbetaling vond in januari plaats. Nu kom ik niet verder dan 2.6%. (SNSbank) (Vrij opneembaar)

 12. Begin 2009 waren er inderdaad rentepercentages te krijgen rond de 5%, gedurende 2009 is deze rente gedaald. De E-spaarrekeningen van Fortis kennen een variabele rente en deze rentes zijn meegegaan in de rentedalingen. Mogelijk heeft u een deposito afgesloten van 1 jaar, inderdaad is in dat geval de rente een jaar lang vast. Bij opnieuw vastzetten gaat u echter wel naar de huidige rente toe.

 13. khalid schreef op 

  1.zijn argenta en alliantz betrouwbaar als het (hoogste) spaarrentes betreft ?
  2.wat voor bedrijven zijn dit. waarom kunnen zij hogere spaarrentes bieden dan de banken zelf ?
  3.is het spaarbedrag beschermd aldaar, verzekerd ?

 14. Argenta is een belgische bank en valt onder het Belgische garantiestelsel, indien er iets gebeurt met deze bank moet u in Belgie uw geld terugvragen. Allianz is een een Nederlandse maatschappij, zij bieden een gecombineerde spaar en beleggingsrekening aan. Uw spaargeld valt bij deze maatschappij onder het het Nederlandse depositogarantiestelsel, indien u ook gaat beleggen dan valt hetgeen u belegd niet onder het depositogarantiestelsel.

 15. Hans weggelse schreef op 

  Nu vraag ik mij af of ik een juiste besluit heb genomen om een spaarrekening te openen bij de nieuwe Leaseplan bank. Ik lees hier erg veel over Argenta, de belgische spaarbank. Op de site http://www.sparenvergelijk.nl kon ik die niet vinden. Zal ik wellicht overstappen, echter bied Leasplan wel een hoge spaarrente.

 16. Beste Heer Weggelse,
  De spaarrekeningen van LeasePlan Bank vallen onder het Nederlands Deposito Garantiestelsel waardoor uw spaargeld tot een bedrag van 100.000 euro per persoon bij deze bank veilig is. Het eventuele meerdere kunt u kwijtraken bij een faillissement.

  Voor het Belgische Argenta geldt hetzelfde, echter zou u bij een eventueel faillissement van deze bank uw claim in Belgie moeten indienen.

 17. Michiel Hulsman schreef op 

  Op de site vergelijkenspaarrentes.com lees ik dat je met een deposito (en dan dus je geld vast zet) meer rente krijgt dan op een spaarrekening. De rente op sommige depositos is echter lager dan op sommige spaarrekeningen. Hoe kan dit ?

 18. Als u spaargeld langer vastzet is de rente doorgaans hoger dan bij een vrij opneembare spaarrekening. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, vooral sinds de spaarrente is gaan dalen is het verschil kleiner geworden en kan een deposito een lagere rente hebben dan een spaarrekening.

 19. C. Hulsman schreef op 

  Ik wil nog wat toevoegen aan bovenstaande discussie; de lange rente is lager dan de korte rente. Normaal is dit andersom; als u uw geld langer vast zet, krijgt u meer rente. Maar nu leven we in gekke tijden en is dit andersom.
  Verder wil ik nog opmerken dat de Leaseplan Bank een prima bank is. Ik heb mijn spaargeld daar staan, en in de maand december 2011 krijgen vaste klanten een extra rente van 0,50%, waarmee de rente op vrij opneembaar sparen op 3,26% komt. Dat is een stuk lager dan de andere spaarrekeningen, zie bijvoorbeeld dehoogsterentes.nl/ .

 20. Ton schreef op 

  Ik wil een bedrag van € 50.000 voor aantal jaren wegzetten.
  waar en bij wie haal ik de beste rendement uit,
  Wat kan ik het beste doen

  1. Chris Oosterling (Independer.nl) schreef op 

   Beste Ton,

   Wij hebben op onze website een ‘help mij kiezen’ route. Vul hier je wensen in en je ziet vanzelf de spaarrekeningen die bij je passen. Bekijk onze route.

   Kom je er niet uit? Bel ons dan gerust. We zijn bereikbaar op 035-626 55 89

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Spaarrekening? Vergelijk en open

Geen geldboom? Ik laat je zien waar je geld groeit

toon spaarrekeningen en deposito's

"Bij al mijn Independer aanvragen o.i.d. altijd 100% GOED"

Dhr. G. Greveling uit BORGER
2017-09-16, autoverzekering

"Is al jaren een betrouwbaar bedrijf."

Dhr. A.B.W. Versteeg uit TIEL
2017-09-12,

"Altijd goed geholpen engoed geregeld"

Dhr. J. .L. Vos uit EMMER-COMPASCUUM
2017-09-24, reisverzekering

"snel en inzichtelijk verzekering afsluiten"

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-09-01, autoverzekering

"helder en duidelijk"

Anoniem uit VLISSINGEN
2017-09-17, overlijdensrisicoverzekering

"Ik heb nog geen praktijk ervaring met Independer, behalve het gemak via de website. Eenvoud is kenmerk van het ware. Over een paar jaar volgen wellicht de andere twee sterren."

Anoniem uit MORRA
2017-08-31, woonverzekering

"ik vond wat ik zocht"

Anoniem uit WESTERVOORT
2017-08-22, autoverzekering

"prefect"

Mevr. D. .D. Berendse uit AMERSFOORT
2017-08-28, autoverzekering

"Vanwege snelheid informatieverstrekking, duidelijkheid en afwikkeling."

Anoniem uit OUDERKERK AAN DE AMSTEL
2017-09-06,

"Heel duidelijk en overzichtelijk."

Heel duidelijk! uit LEIDERDORP
2017-09-21, beste-in-1-pakket

"Makkelijk en overzichtelijk en dankzij independer vaak extra aanvullingen op de verzekeringen."

Anoniem uit EEXTERVEEN
2017-09-25, reisverzekering

"Makkelijk"

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-08-30, zorgverzekering

"Zeer tevreden. Snel en makkelijk geregeld "

Anoniem uit EMMEN
2017-09-15, autoverzekering

"gemakkelijk en snel"

Dhr. R.P. van Baalen uit BRAKEL
2017-09-21, autoverzekering

"Snel en makkelijk zoeken, aangename en nauwkeurige klantenservice"

Anoniem uit UTRECHT
2017-09-19, autoverzekering