Mensen die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten vragen zich weleens af of het ook mogelijk is om een kind mee te verzekeren. Dat kan, daarvoor bestaat een speciale kinderdekking. Tegen een extra premie kun je kinderen mee verzekeren bij je overlijdensrisicoverzekering. Dat is op dit moment alleen mogelijk bij de verzekeraars TAF Quantum Leben, REAAL en Generali.

Een kinderdekking houdt in dat als het kind overlijdt voor een bepaalde leeftijd er een bedrag uit wordt gekeerd. Meestal is die leeftijd maximaal 18 jaar. Je kunt een bedrag verzekeren wat in zo’n geval vrij moet komen. Dat kan bijvoorbeeld een bedrag zijn om de begrafenis mee te betalen. Deze kinderdekking bij de overlijdensrisicoverzekering is vergelijkbaar met een uitvaartverzekering waarbij de kinderen ook meeverzekerd kunnen worden. Als je dit dus niet geregeld hebt via een uitvaartverzekering, zou je dit via je overlijdensrisicoverzekering kunnen doen. In de praktijk wordt een kinderdekking maar heel weinig afgesloten. Bij een uitvaartverzekering heb je namelijk veel meer zekerheid dat het verzekerde bedrag ook wordt uitgekeerd. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt namelijk alleen uitgekeerd als het kind overlijdt binnen de looptijd van de verzekering. een uitvaartverzekering heeft dat niet. Je kunt meerdere kinderen meeverzekeren. Er is geen verschil in premie als je één of meerdere kinderen meeverzekert.

Maximale uitkeringen bij een kinderdekking

Per verzekeraar is de maximale kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering verschillend. Zo is het maximale bedrag bij TAF Quantum Leben € 7.500,-, bij REAAL € 3.500,-. en bij Generali € 5.000,-.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Praat mee2 Reacties op “Kan ik bij mijn overlijdensrisicoverzekering ook kinderen meeverzekeren?”
  1. chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste meneer Wlodarczyk,

    De minimale acceptatieleeftijd is bij de meeste verzekeraars 18 jaar.

  2. paul wlodarczyk schreef op 

    kan mij iemand vertellen of het mogelijk is als ouders voor onze 2 uithuiswonende kinderen een overlijdensrisicoverzekering op hun beider naam af te sluiten?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prima contact!
10