Wat houdt de en-bloc clausule in bij overlijdensrisicoverzekeringen?

| Door: (nog geen reacties)

Veelgestelde vragen

Als je een overlijdensrisicoverzekering gaat vergelijken kom je weleens de term en-bloc clausule tegen. Maar wat is een en-bloc clausule precies en waarom heeft het zin om daarop te letten? Hieronder leggen we je graag meer uit over de en-bloc clausule.

En-bloc clausule in de polisvoorwaarden

Sommige verzekeraars hebben een en bloc clausule in hun polisvoorwaarden opgenomen. En bloc is een verzekeringsterm die uit het Frans komt. ‘En bloc’ betekent vrij vertaald ‘allemaal tegelijk’.  Een en-bloc clausule heeft verzekeraars de mogelijkheid om voor alle polissen en klanten tegelijktertijd de premies te verhogen of de polisvoorwaarden aan te passen. Dit mogen ze overigens echt alleen doen bij zeer bijzondere bedrijfsomstandigheden. Bijvoorbeeld als ze anders failliet gaan. Er zijn gelukkig ook verzekeraars die deze clausule niet hebben. Zij moeten de premie en voorwaarden dan ook gedurende de hele looptijd gelijk houden.

Einde aan de en-bloc clausule?

Het Verbond van Verzekeraars wil graag af van de en-bloc clausule. Dat werd bekend in maart dit jaar. Lees ons bericht eerder dit jaar daarover.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sander Bolt

Over Sander Bolt

Sander Bolt heeft een bovengemiddelde interesse in alles wat online is. Hij houdt zich bij Independer.nl als E-commerce Manager bezig met het verder perfectioneren van de vergelijk- en afsluitmodules voor levensverzekeringen & bancaire producten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603