Wat is de dagwaarde van mijn auto?

| Door: (4 reacties)

Veelgestelde vragen

De definitie van de dagwaarde van een voertuig luidt: de nieuwwaarde van het voertuig onder aftrek van een bedrag wegens waardevermindering door ouderdom en/of slijtage volgens (algemeen in Nederland) erkende maatstaven. Hiermee wordt bedoeld het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige auto te kunnen aanschaffen.

Via uw kenteken kunnen wij in veel gevallen een indicatie van de dagwaarde geven. Voor het controleren van de dagwaarde van uw auto kunt ook u terecht bij de (site van) de ANWB, Autotaal en Bovag. Houdt er rekening mee dat er voor auto’s tot 7 jaar een dagwaarde is vastgesteld, voor oudere auto’s niet.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

4 Reacties op dit artikel
 1. 70-dx-jr

  albeno 6 november 2009 om 16:30
 2. ik wil weten wat is de dagwaarde van mijn auto

  albeno 6 november 2009 om 16:30
 3. @ Albeno,
  Via uw kenteken kunnen wij in veel gevallen een dagwaardeindicatie geven op onze website (https://www.independer.nl/autoverzekering/intro.aspx).
  Voor het controleren van de dagwaarde van uw auto kunt ook u terecht bij de (site van) de ANWB en Bovag.

  Suzan Samson - Schrijvers (Independer.nl) 6 november 2009 om 16:35
 4. Bovenstaande definitie voor dagwaarde ” het bedrag wat nodig is om een gelijkwaardige auto te kunnen aanschaffen”is wat mij betreft de enig juiste en billijke verklaring. Alhoewel ik geen belanghebbende ben ben ik wel benieuwd naar uw reactie : Hoe verhoudt zich bovenstaande met de meest recente reclameuitingen van FBTO m.b.t. “aanschafwaarde tweedehands” versus “dagwaarde” !!!
  Ik ben overtuigd van misleidende reclame !!

  R Schoemaker 7 november 2009 om 20:11
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603