Er komt binnenkort een expirerend lijfrentekapitaal ter besteding, maar wat kunt u ermee?

Wilt u het lijfrentekapitaal per direct gebruiken als aanvulling op uw inkomen dan kiest u voor een Direct Ingaande Lijfrente. Hier heeft u een legio aan keuze mogelijkheden zoals overlijdensdekkingen (uitkering op 1 of 2 levens), looptijd, stijgende uitkeringen enz.

Heeft u het geld niet nodig als aanvulling op uw inkomen dan kunt u een nieuwe koopsompolis sluiten. De waarde van de vrijkomende verzekering zal per expiratiedatum worden overgedragen aan een nieuwe verzekeringsmaatschappij om er vervolgens over een aantal jaar weer een groter kapitaal voor terug te krijgen.

Wel dient er altijd aan de fiscale regels te worden gehouden. In niet alle gevallen is het dan ook mogelijk om een expirerende polis te verlengen of te laten uitkeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen een van onze financiële adviseurs, te bereiken op telefoonnummer 035-6265780.

Praat mee2 Reacties op “Expirerend Lijfrentekapitaal, wat is verstandig?”
  1. Zwartij schreef op 

    Nou Independer in jullie rol van adviserr hebben jullie hier toch wel een antwoord op? Straks is de vragensteller al overleden voordat ie het antwoord heeft :)

  2. w. zijl schreef op 

    Het is mij helaas gebleken dat sommige lijfrentemaatschappijen niet uitkeren aan niet in Nederland wonende personen. Vraag: Welke lijfrentemaatschappijen keren hun lijfrentes wel uit aan niet in Nederland wonende personen ?

Voor reacties gesloten.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10