Premiesplitsing is gunstig in verband met successierecht. Als u samen met uw partner een overlijdensrisicoverzekering afsluit, is het belangrijk dat u de premie apart betaalt. Betaalt u zelf de premie voor de verzekering op het leven van uw partner? Dan heeft u de uitkering na overlijden niet ontvangen als erfenis maar als eigen vermogen. U heeft tenslotte zelf de premie betaald. Doet u dit niet en betaalt u samen met uw partner de premies voor elkaars verzekering dan kan de uitkering worden aangemerkt als onderdeel van de erfenis. U kunt uw verzekeraar vragen de premiesplitsing op de polis aan te tekenen.

Update: Dit is een verouderd artikel. Lees ook onze update over premiesplitsing bij overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Praat mee2 Reacties op “Wat is premiesplitsing bij een overlijdensrisicoverzekering?”
  1. Hallo Erik,
    in principe betaalt de verzekeringnemer, hij/zij is de verzekering aangegaan en dus de premie verschuldigd.
    Belangrijk is nog het aanvraagformulier te bewaren (bij Independer.nl kun je deze meteen uitprinten) ook daaruit blijkt hoe de aanvraag er uit zag / wat de bedoeling was.

    Let er verder nog op dat er geen voorwaarden of clausules zijn in het samenlevingscontract waardoor er toch weer een (beperkte) gemeenschap van goederen ontstaat en er dus voor de premie geld wordt onttrokken uit het vermogen van de verzekerde.
    Vriendelijke groet Vera Vernooy

  2. Erik van Putten schreef op 

    Ik heb een vraag. Op het moment dat twee samenwoners beiden een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, waarbij de een verzekeringnemer is en de andere verzekerde (bij polis A) en bij polis B dit vice versa is, in hoeverre moet dan de verschuldigdheid van de premie uit het polisblad blijken?

Voor reacties gesloten.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prima contact!
10