Wat zijn Carenzjaren voor een uitvaartverzekering?

| Door:

Veelgestelde vragen

De Carenzjaren houden in dat indien de verzekerde overlijdt, binnen een bepaalde tijd (verschilt per maatschappij) na het afsluiten van deze uitvaartverzekering, er geen uitkering wordt gedaan door de maatschappij. De nabestaanden krijgen de betaalde premie of de koopsom van de maatschappij dan terug. U kunt de Carenzjaren zien als een eigen risico.

Op onze vergelijkingssite uitvaartverzekering, bij de aangegeven polisvoorwaarden kunt u zien welke maatschappijen de Carenzjaren toepasssen en welk termijn zij hanteren.

Lees meer over: uitvaartverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
4 Reacties op dit artikel
 1. Mijn zwager heeft een polis afgesloten bij Monuta. Helaas is hij binnen de 2 jaar overleden en zijn de carenzjaren van toepassing. Nu wordt er echter ook nog 10% van het betaalde bedrag ingehouden. Ik heb telef.contact gehad met Monuta en volgens hen is het gebruikelijk dat er 110% wordt betaald en bij eerder overlijden dat dan buiten de carenzjaren ook maar 100% wordt uitbetaald. Dit staat niet in de overeenkomst, maar is door de vertegenwoordig van Monuta op handmatig op het digitale aanvraagformulier genoteerd.
  Mijn vraag is : Is dit gebruikelijk en toegestaan ?

  M.van den Berge
  20 november 2009 om 15:06
 2. Beste M. van den Berge,
  als dit de voorwaarden zijn waaronder het contract is afgesloten is het toegestaan. U moet het terug kunnen vinden in de schriftelijke bescheiden / voorwaarden.
  Als u het er niet mee eens bent kunt u een klacht indienen bij Monuta, zij zullen u dan antwoord geven op uw vraag en moeten aantonen dat de manier waarop de zaak is aangevraagd en afgesloten klopt.

  Met vriendelijke groet Vera Vernooy.

  Vera Vernooy (Independer.nl)
  22 november 2009 om 15:03
 3. Bij PC hooft wordt een carenz tijd van 2 jaar aangehouden.
  Anders dan gemeld in uw artikel wordt dit niet genoemd in uw aanbod bij poliskenmerken/voorwaarden. Terwijl dit toch vrij essentieel kan zijn!

  Michel Doorn
  10 oktober 2013 om 14:46
 4. Beste Michel,

  Het klopt inderdaad dat dit nog niet werd genoemd bij de productkenmerken. Naar aanleiding van je reactie hebben we dit inmiddels aangepast!

  Vriendelijke groet,

  Daniel

  Daniel de Wild (Independer.nl)
  10 oktober 2013 om 16:03

Sinds juli 2015 bieden wij geen vergelijkingen voor uitvaartverzekeringen meer aan. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603