Ben je iets té fanatiek geweest tijdens het sporten en heb je een blessure opgelopen? Of wil je na een ziekte of operatie weer je oude sport oppakken? De sportfysiotherapeut kan je weer aan het sporten krijgen. Check eerst wel even je zorgverzekering voordat je een afspraak maakt.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut helpt patiënten die na ziekte of een blessure weer willen sporten. Maar hij of zij begeleidt en adviseert ook professionele sporters. De sportfysiotherapeut werkt ook preventief en houdt zich bezig met het bevorderen van gezond bewegen en sporten.

Behandeling

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten allemaal kan gebeuren en dat sport belangrijk voor jou is. Dat kun je ook terugzien in het behandelplan en/of revalidatieschema dat hij of zij met jou maakt. Het is afgestemd op jouw mogelijkheden en op de sport die jij beoefent.

Vergoeding sportfysiotherapie zorgverzekering

Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt fysiotherapie wel verzekeren via een aanvullende verzekering. In ons vergoedingsoverzicht fysiotherapie hebben we voor jou op een rijtje gezet welke vergoeding per zorgverzekeraar wordt gegeven. Onder dit vergoedingsoverzicht valt ook sportfysiotherapie.

Vind een sportfysiotherapeut in de buurt

Op zoek naar een sportfysiotherapeut? Op onze website kun je fysiotherapeuten vergelijken. Je kunt ook speciaal selecteren op ‘sportfysiotherapie’. Zo kun je een sportfysiotherapeut in de buurt vinden die het beste bij jou past.

Geef je mening

Ben je blij met je eigen sportfysiotherapeut of kan het beter? Laat dan een review achter over jouw ervaringen. Zo help je anderen mensen een betere keus te maken. Wist je dat je naast het beoordelen van fysiotherapeuten, ook je mening kunt geven over ziekenhuizen en klinieken, huisartsen en tandartsen?

Meer sportgerelateerde verhalen kun je lezen op het sportblog Heelhardlopen.nl.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10