Lening: alles over geld lenen

Lenen

Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Het is belangrijk een goede lening te vinden, met een lage rente en die goed bij jouw situatie past. De beste lening vind je gemakkelijk via Independer.nl. Je hoeft maar enkele vragen te beantwoorden en je vindt snel de beste lening. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom leningen.

Geld lenen: wat zijn de eisen?

| Door: (nog geen reacties)

Geld Lenen

Als je geld leent, wil de geldverstrekker een aantal dingen weten. Op basis daarvan wordt beoordeeld of je de lening krijgt. Waar moet je dan aan denken?

Geldverstrekker onderzoekt of je een BKR-notering hebt

De geldverstrekker kijkt of je geregistreerd staat bij BKR (Bureau Krediet Registratie). Als dat zo is, heb je al een krediet of lening lopen. Dit betekent niet meteen dat je geen nieuwe lening meer kunt afsluiten, want de geldverstrekker kijkt ook naar de zwaarte van de BKR-notering.

Het BKR maakt onderscheid in negatieve en positieve BKR-registraties. Heb je een negatieve registratie dan is het erg lastig om een lening af te sluiten. En als dat al lukt betaal je een hoge rente. Met een positieve BKR-registratie is een lening afsluiten geen probleem. Wel stelt de geldverstrekker soms aanvullende voorwaarden.

Vast inkomen belangrijk

Om een lening te krijgen is een vast inkomen belangrijk. Dat kan een arbeidsinkomen zijn, maar ook een uitkering. Het hangt wel van het soort uitkering af. Met een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering en een nabestaandenuitkering is een lening afsluiten vaak mogelijk. Met bijvoorbeeld een WW-uitkering is dit lastiger.

Ook nog veel andere criteria

Naast de BKR-notering en het inkomen zijn er ook nog veel andere criteria die bepalen of je een lening kunt krijgen, bijvoorbeeld:

  • Het doel van je lening.
  • De looptijd van de lening.
  • Je leeftijd.
  • Of je een eigen huis hebt.

Ben je op zoek naar een lening? Wij helpen je graag bij het vinden van een lening met de laagste rente en de beste voorwaarden. Op onze website kun je de aanbieders van leningen met elkaar vergelijken.

Nu op ons lenen forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke kredietverstrekker of lenen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over lenen.

  
Krediet.nl / Defam20-05-2016
Slechte ervaring met Freo13-05-2016
Slechte ervaring met Freo13-05-2016
Bieden leningen tussen bepaalde ernstige en redelijke06-05-2016
Bieden leningen tussen bepaalde ernstige en redelijke06-05-2016

Ga naar het lenen forumAls je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.569
561