Vandaag maakte de AFM bekend dat ze afgelopen zomer Friendly Finance een boete heeft opgelegd van 2 miljoen euro. Deze aanbieder van flitskredieten werkte zonder vergunning en berekende veel te hoge kosten. Friendly Finance liet klanten op jaarbasis vaak honderden procenten aan kosten betalen, terwijl het maximale rentepercentage op dit moment 15% is. Dat de AFM nu zo’n enorme boete geeft, toont aan dat ook de AFM dit als zeer ernstige overtreding ziet. 

Consumenten die gebruikmaken van flitskredieten hebben vaak snel een klein geldbedrag nodig. Wie niet in aanmerking komt voor een gewone lening kan op die manier toch gemakkelijk aan wat extra geld komen. Maar flitskredieten maken het probleem vaak alleen maar groter. Op korte termijn heb je wat extra geld, maar om dat geld te krijgen moet je ook weer flink wat geld betalen. Je geldprobleem wordt dus niet opgelost.

Heb je een schuld die je wilt aflossen? Probeer dan eerst een betalingsregeling te treffen met de schuldeiser. Elke vorm van geld lenen, kost je uiteindelijk geld. Weet je zeker dat je een lening wilt aangaan? Doe dit dan verstandig en laat je goed informeren. In principe zijn er twee soorten leningen. Bij een persoonlijke lening staat de rente en de looptijd vast. Bij een doorlopend krediet  kun je over een langere tijd extra geld opnemen en aflossen. De rente is variabel en dat betekent dat je soms minder, maar soms ook meer rente over het geleende geld moet betalen.  Met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kun je overigens geen klein bedrag lenen. Het minimum ligt bij 2.500 euro. 

Ben jij op zoek naar een voordelige lening? Maak dan een vergelijking van leningen

Update 29 januari 2014 

Vandaag werd bekend dat ook het bedrijf Ferratum een boete opgelegd heeft gekregen door de AFM. Zij waren actief met de websites www.ferratum.nl en www.saldodipje.nl. Zij adverteerden dat er geen kosten voor het flitskrediet in rekening zouden worden gebracht. Maar klanten kwamen toch voor hoge kosten te staan.

Update 11 maart 2014

Ook flitskrediet aanbieder Your Finance is beboet door de AFM. Zij waren actief via de website www.voorschotje.nl. Your Finance verstrekte kredieten zonder daar een vergunning voor te hebben. Ook brachten zij veel hogere kosten in rekening dan is toegestaan.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Ik hoop dat mijn aanvraag goedgekeurd word.
10