Heb je geld nodig en lukt het maar niet om een lening te krijgen? Dan maak je je na die afwijzingen misschien alleen maar meer (geld)zorgen. Bij Independer vinden we het belangrijk dat je vrij bent om zelf financiële keuzes te maken. Als je door een (dreigende) schuld financieel klem zit, helpen wij je graag om je hieruit te bevrijden.

Waarom kan ik geen lening afsluiten?

Als je een aanvraag voor een lening doet, kijkt de kredietverstrekker kritisch naar je financiële situatie. Hij wil natuurlijk niet te veel risico lopen. Een laag inkomen, bijvoorbeeld omdat je een pensioen of uitkering krijgt, kan voor een kredietverstrekker een reden zijn om je aanvraag niet te accepteren. Heb je hoge vaste lasten of een schuld? Dan is het ook lastig om een lening af te sluiten.

Samenwerking Independer en Amargi

Wil je van je financiële zorgen af? Dan is geld lenen vaak niet de oplossing. De kans op (meer) schulden is hierdoor groter. Gelukkig zijn er veel initiatieven die mensen helpen om schulden te voorkomen en grip te krijgen op hun financiën. Independer doet samen met Stichting Amargi een proef in Den Haag en Hilversum. Meld je je hiervoor aan? Dan maak je met een opgeleide vrijwilliger een budgetplan en geeft hij of zij je bespaartips. Ook maken jullie samen een plan om (extra) inkomen te verdienen. Independer ondersteunt je met het zoeken naar voordelige financiële producten en oplossingen. Benieuwd of het wat voor je is en woon je in Den Haag of Hilversum? Vraag dan hier meer informatie aan over het project.

Begin vandaag nog

Het liefst ben je natuurlijk vandaag nog van je financiële zorgen af. Wij geven je wat tips die je verder kunnen helpen:

  • Praat met een goede vriend of familielid over je geldzorgen. Je zult zien dat het enorm oplucht om er niet meer alleen voor te staan.
  • Misschien ben je bang om je post te openen. Want stel dat het een rekening is die je niet kunt betalen? Wij adviseren je om je post juist wél te openen en direct contact op te nemen met de schuldeiser om tot een oplossing te komen.
  • Elke gemeente biedt een schuldhulpverleningstraject aan. Neem contact op met je gemeente voor meer informatie.
Praat mee4 Reacties op “Als geld lenen géén optie is…”
  1. Gerda schreef op 

    Waarom help niemand je als je uitzendkracht fase a hebt

    1. Beste Gerda,
      Banken/kredietverstrekkers rekenen het inkomen van personen die verkeren in fase A namelijk niet mee in de beoordeling of u in aanmerking kan komen voor een lening. Dus door deze fase is er volgens de berekening geen inkomen en bijna nooit een lening mogelijk.
      Misschien kunt u bij het uitzendbureau navragen wanneer u overgaat naar fase B. In fase B zijn de mogelijkheden namelijk een stuk groter.

      1. Gerda schreef op 

        Wij zijn 4x opgelicht met een lening aan vraag we moesten wel betalen maar kregen de lening niet nu zitten we gewoon in de problemen hier door we zijn al 3 maanden droog brood aan het etwn met 2 gehandicapten kinderen

    2. khalil schreef op 

      ik wel start mij bedrijf als export import bedrijf naar middlr easet en mena region ik heb goed plan in diza zaaken
      dierengeeneskund en feed addtive en ook twee hands material naar egypt i heva good plan
      so please help
      khalil

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel afgesl
10