Geld lenen met BKR codering: kan dat?

| Door: (11 reacties)

Geld lenen met BKR codering: kan dat?Geld Lenen

Als je een codering hebt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) is het moeilijker om een lening te krijgen. Je krijgt een BKR-codering als je een betaalachterstand hebt op bijvoorbeeld je hypotheek of creditcard. Het is onder andere afhankelijk van het soort codering of een geldverstrekker je accepteert voor een lening.

Geregistreerd bij het BKR

Je wordt bij het BKR geregistreerd als je een lening hebt afgesloten, maar ook als je bijvoorbeeld een creditcard hebt of rood kan staan op je betaalrekening. Ruim de helft van de Nederlanders is bekend bij het BKR en het merendeel daarvan is positief geregistreerd. Een positieve registratie betekent dat je geen betaalachterstanden hebt. Heb je wel betaalachterstanden en heeft je geldverstrekker hier melding van gedaan bij het BKR? Dan heb je een codering bij het BKR.

Code A

Als je met code A bent geregistreerd bij het BKR is het zo goed als onmogelijk om een lening te krijgen. Code A betekent dat je een betaalachterstand hebt. Een geldverstrekker geeft je dan geen lening, omdat de kans te groot is dat je je maandlasten niet betaalt.

Code H

Code H betekent dat je een betaalachterstand hebt gehad, maar dat je deze achterstand inmiddels hebt ingelopen. Nadat je je achterstand(en) hebt betaald hou je nog 5 jaar de codering H bij het BKR. Daarna wordt de codering verwijderd. Heb je een code H bij het BKR en vraag je een lening aan? Dan bekijkt de geldvertrekker je aanvraag heel kritisch. Met een code H is het dus wel mogelijk om een lening te krijgen, al is de kans nog steeds klein.

Lening bij je huisbank

Met een BKR code H heb je bij je huisbank de grootste kans om een lening te krijgen. Je huisbank is de bank waar je je betaalrekening hebt. Omdat jouw betaalrekening daar loopt heeft de bank inzicht in jouw betaalgedrag. Aan de hand van die gegevens kan je huisbank besluiten om een lening aan jou te verstrekken, ook al heb je een codering bij het BKR.

Ben je op zoek naar een lening? Maak dan een vergelijking op Independer en vraag een vrijblijvende offerte aan bij de geldverstrekker.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

11 Reacties op dit artikel
 1. Geachte heer / Mvr,

  Ik heb een negatieve BKR-REGISTRATIE van wegens de schulden van mijn ex-partner.

  Ik wil graag een bedrag lenen om all mijn schulden om een keer af te lossen, kom ik hier wel in aanmerking?

  Ik heb momenteel een vaste baan met Om bepaalde tijd contact en een inkomen van 2700 euro bruto per maand.

  Ik hoor het graag snel van u.

  Met vriendelijke groeten,
  S Fitouri

  S. Fitouri 19 november 2015 om 10:51
 2. Beste heer en/ of mevrouw Fitouri ,

  Wij weten helaas niet bij voorhand hoe een kredietverstrekker uw aanvraag gaat beoordelen.

  Bij ons op de site kunt u direct kijken wat een lening kost en welke lening het beste bij u past? U kunt snel en gemakkelijk zien door enkele gegevens over uw situatie in te vullen. In bijna alle gevallen kunt u ook meteen meerdere vrijblijvende offertes aanvragen.

  Vriendelijke groet,
  Independer.nl

  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 24 november 2015 om 10:10
 3. Hallo,Ik heb BKR code H,ik wil een lening aanvragen voor mijn kinderovang en een auto kopen.Mijn netto inkomen is 4500.mijn bedrijf heb Ik al 5 jaar.Kan Ik een lening hier mee krijgen.Ik hoor het graag van jullie.Mvg M Vries.

  Vries 7 april 2016 om 08:39
 4. Beste Vries,

  Independer bemiddelt en adviseert niet in leningen. Via onze site kunt u een vergelijking maken welke lening verstrekker in uw situatie de laagste rente biedt. Via onze site http://www.independer.nl/lenen/intro.aspx kunt u eventueel worden doorgelinkt naar de site van de desbetreffende aanbieder voor een offerte.

  Met vriendelijke groet,
  Independer
  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 7 april 2016 om 13:56
 5. Hallo,

  Toch raar dat mensen met een H codering soms nog wel een lening kunnen krijgen en met mensen met een A1 codering, die intussen de lening waarvoor ze die A1 codering kregen volledig hebben ingelost (en dus GEEN achterstanden meer hebben), geen lening meer kunnen krijgen. Er wordt in zo’n geval wel een eind datum van de ingeloste lening vermeld bij het BKR maar A1 blijft staan. Banken en financiers kijken niet eens naar die eind datum, alleen maar naar de A1 codering. In mijn ogen volledig onterecht.

  peter 10 april 2016 om 22:22
  • Peter,
   Mee eens, het is zo dat H alleen iets zegt als de lopende krediet hersteld is. Maar in het geval van inlossen en een einddatum, wat veel belangrijker is, hanteren de kredietverstrekkers in eens zwaardere regels.
   Heel raar terwijl dat in de praktijk hetzelfde betekent.
   Bij navraag aan BKR blijkt dat de kredietverstrekkers de verkeerde regels hanteren. Allemaal eigen interpretatie en papegaaien.

   Arie 14 juli 2017 om 09:55
 6. Hoi

  Ik zit met een probleem. Door een eerder onderneming waar een inversteerde in herft gezeten en eruit is gestapt heb ik schulden . Zakelijk bijna opgelost want ik heb het bedrijf beïndigt met mijn voormalige compagnon. Maar prive heb ik nog schulden.
  Mijn hypotheek verstrekker wil ons helpen om de hypotheek te verlagen maar zit nog met een grote schuld en dat is de zorgverzekering.
  Deze zou ik willen aflossen en ook van het eventuele leengeld een bedrijfsbusje willen aanschaffen zodat ik mijn beroep kan uitvoeren. Ook zit ik met een bedrag dat ik moet ophoesten vd studiekeuze van onze dochter hiervoor zou ik dus ook geld willen lenen
  MAAR….door een negatieve BKR registratie kan ik geen lening afsluiten. Nu ben ik al dagen lang aan het googlen… maar kan ik nou een lening afsluiten met een BKR codering ??

  Wanhopig 8 mei 2016 om 20:16
 7. Beste heer en/ of mevrouw,

  Een registratie bij BKR hoeft een nieuwe lening niet altijd in de weg te staan. Of een aanbieder u een lening wil verstrekken kunt u pas achterhalen na het aanvragen van een offerte.

  Via onze site http://www.independer.nl/lenen/intro.aspx kunt gemakkelijk verschillende geldverstrekkers vergelijken en ook eventueel direct online een lening aanvragen.

  Met vriendelijke groet,
  Independer

  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 9 mei 2016 om 17:03
 8. ik heb een bkr codering kan nog geld lenen om mijn lening af te lossen met vriendelijk groet m meerzorg

  Margo Meerzorg 26 juli 2016 om 22:37
 9. Beste Margo,

  Een registratie bij BKR hoeft een nieuwe lening niet altijd in de weg te staan. Of een aanbieder u een lening wil verstrekken kunt u pas achterhalen na het aanvragen van een offerte.

  Via onze site http://www.independer.nl/lenen/intro.aspx kunt gemakkelijk verschillende geldverstrekkers vergelijken en ook eventueel direct online een lening aanvragen. Wij doen zelf de beoordeling niet.

  Met vriendelijke groet,
  Independer

  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 27 juli 2016 om 11:25
 10. ik wil van juillie 1500 lenen kan dat

  Tat 17 juli 2017 om 11:50
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603