Ga je binnenkort op autovakantie, maar heeft je auto het onverwachts begeven? Dan is het tijd om een nieuwe auto aan te schaffen. Verstandig is natuurlijk om hier vooraf al rekening mee te houden en steeds geld op je spaarrekening te storten. Hier kun je dan een nieuwe auto van kopen. Als je dit niet hebt gedaan, is een lening voor je nieuwe auto afsluiten misschien een alternatief. Zo kun je toch op vakantie gaan.

Lening afsluiten voor je auto

Je kunt voor je auto een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. Wij vertellen je graag meer over de verschillen.

Doorlopend krediet Persoonlijke lening
Geen vaste looptijd Vaste looptijd
Maandbedrag kan varieren door variabele rente Vast bedrag en rente
Afgeloste bedragen kun je opnemen Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen
Lagere rente dan persoonlijke lening Hogere rente dan doorlopend krediet

De meeste mensen die geld lenen om een auto aan te schaffen kiezen voor een persoonlijke lening. Je bent dan zeker dat de lening over een aantal jaren is afgelost. Nog een reden om voor een persoonlijke lening te kiezen is dat je het geld niet meer kunt opnemen als je het eenmaal hebt afgelost. Ben jij iemand die altijd aflost en niet meer opneemt? Dan zou je voor een doorlopend krediet kunnen kiezen, je maandelijkse kosten zijn dan in de meeste gevallen iets lager.

Lening afsluiten voor auto, hoe snel gaat dat?

Heb je een nieuwe auto op het oog? Vergelijk dan alle leenaanbieders en vul je gegevens op hun  website in. Je wordt meestal binnen een werkdag teruggebeld en ontvangt dan digitaal een offerte. Zorg dat je al je inkomensgegevens, zoals je salarisstrook en bankafschriften, klaar hebt liggen om te versturen. Meestal vragen zij je om deze digitaal op te sturen. Als de lening akkoord is, wordt er binnen 1 tot 2 werkdagen aan je uitbetaald en kun je je auto ophalen.

Lening afgesloten, denk aan de autoverzekering!

Is de autolening aangevraagd, denk er dan ook aan om je autoverzekering gelijk te regelen. Door te vergelijken kun je flink besparen op je autoverzekering. Een tip: Gebruik deze besparing om extra op je lening af te lossen, zo ben je sneller van je lening voor je auto af!

Dekking autoverzekering belangrijk

Ga je een autoverzekering afsluiten, denk dan goed na over de dekking die je kiest. Ben je alleen WA verzekerd? Dan vergoedt de verzekeraar je eigen schade niet en moet je bij een total-loss of diefstal je maandlasten nog steeds betalen. Ook al heb je je auto niet meer in je bezit.  Het is dan misschien verstandiger om een beperkt casco of volledig casco dekking te kiezen, dan ben je er van verzekerd dat je een deel van het geleende bedrag bij schade terugkrijgt van de verzekeraar.

Praat mee4 Reacties op “Geld lenen voor nieuwe auto”
  1. Anniek van Doornmalen (Independer.nl) schreef op 

    Beste heer/mevrouw,

    Financial lease is een soort huurkoop. Jij koopt de auto, en de leasemaatschappij financiert de aankoop. Dit kun je wel zien als een soort van lenen, of kopen op afbetaling. Gedurende de leaseperiode los je het bedrag voor de aankoop in gelijke delen af. Heb je aan het einde van de looptijd alle termijnen afgelost, is de auto van jou. De kosten voor afschrijving en onderhoud zijn voor jouw rekening. Bij gewoon leasen betaalt de leasemaatschappij deze kosten.

  2. Hoi Boris,

    Of het voordeliger is om een lening af te sluiten is lastig om te zeggen. Dan zou je de exacte kosten naast elkaar moeten leggen. Als je geld leent voor een auto is de auto na aankoop ook daadwerkelijk van jou. Als je een auto least, is de auto niet jouw eigendom. Misschien is dit ook iets om in overweging te nemen.

    1. Ik schreef op 

      Bij finaciellease toch wel?

  3. boris schreef op 

    Hi, ik ben even benieuwd. Ik zat al even te kijken op orangefinanciallease.nl en erover na te denken om een financial lease te nemen. Ik ben benieuwd of het voordeliger is om een lening af te sluiten of om dus een financial lease contract af te sluiten. Heeft iemand hier ervaringen mee of advies?

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Moet nog afwachten wat resultaat is
6